Cannabis

Coca-Colas framtidsplan: Cannabisdrycker

Av: 

Oskar Forsberg

NYHETER

Det sägs att drycken från början innehöll kokain – men nu är det dags att tillsätta andra preparat.

Läskjätten Coca-Cola vill nämligen utveckla en dryck innehållande cannabis.

Siktet är inställt på marknaden i Kanada, där cannabis legaliseras den 17 oktober.

Läsktillverkaren Coca-Cola vill hitta nya inkomstkällor när den traditionella dryckesbranschen inte utvecklas i den riktning man vill se. En variant kan nu vara att sälja drycker som innehåller cannabidiol (CBD), den icke-hallucinogena substansen i cannabis, rapporterar TT.

”En ingrediens i wellness-drycker”

Coca-Cola för därför i nuläget samtal med kanadensiska marijuanaproducenten Aurora Cannabis, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg.

– Vi undersöker nu noggrant CBD som en ingrediens i wellness-drycker runtom världen. Utvecklingen sker snabbt men inget beslut har ännu tagits, säger talespersonen Kent Landers till Bloomberg.

Både Coca-Cola och konkurrenten Pepsi försöker utöka sina verksamheter med andra produkter än traditionella läskedrycker. Nyligen köpte Coca-Cola kaffeföretaget Costa Coffee för fem miljarder dollar.

Knasig öl

Sedan tidigare har öljättarna Corona och Molson Coors meddelat att de ingått samarbetsavtal med kanadensiska marijuanatillverkare.

Cannabis kommer från och med den 17 oktober att legaliseras i Kanada, men experter tror inte att läskjätten Coca-Cola endast fokuserar på den kanadensiska marknaden. I stället tror man att företaget ser marknaden i Kanada som ett test för USA, i väntan på att produkten blir laglig.

– Jag kan inte tänka mig att de gör detta för bara 35 miljoner människor i Kanada. De har med all säkerhet tagit sikte på den framtida amerikanska marknaden, säger Kris Krane, vd för bolaget 4Front som specialiserat sig på rådgivning till företag som vill sälja produkter innehållande cannabis.

Lagunitas, ett ölmärke som ägs av Heineken, brygger redan en dryck som innehåller THC, den aktiva substansen i marijuana.

Lagunitas dryck ”Hi-Fi Hops” säljs just nu på speciella ställen i Kalifornien.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den nya muminmuggen 2021 finns hos Cervera – köp nu!

Cervera

Publisert:

LÄS VIDARE

Energidrycker: stort test av 18 olika – stor skillnad

ÄMNEN I ARTIKELN

Cannabis

Coca-Cola

Marijuana

Kanada