Sjuka barns leksaker för 30 000 kr stulna

Foto: http://www.mhstiftelse.se/
I 25 år Har familjen Håkansson firat jul på Östra Sjukhuset, där de delar ut julklappar till sjuka barn. Den egne sonen Mattias är jultomte.
NYHETER

De mjuka nallebjörnarna skulle bli presenter åt sjuka barn.

Men i börja av april bröt sig någon in i förrådet i Bergsjön och stal leksaker värda 30 000 kronor.

– Det är för jävligt. Hur kan folk göra något sånt, säger Claes-Håkan Håkansson till Aftonbladet.

Mattias Håkansson var mindre än ett år när han drabbades av epilepsi.

Sin första jul tillbringade han, tillsammans med storbror Fredrik, pappa Claes-Håkan och mamma Ann-Margret på Mölndals sjukhus.

Det blev en ensam jul, speciellt för den tre år äldre brodern, som tillbringade den mesta tiden i ett personalrum med att äta clementiner.

Startade stiftelse

Det blev många sjukhusbesök även efter det, avdelning 23 på Östra sjukhusets barnklinik blev Mattias andra hem.

Sonens tillstånd förvärrades och han blev så småningom totalförlamad. Men föräldrarnas uppskattning och tacksamhet gentemot sjukvården kvarstod, och för 24 år sedan startade familjen en stiftelse som samlar in pengar och leksaker till sjuka barn.

– Vi är där varje julafton. Dukar upp julbord och lämnar julklappar. Att se glädjen i barnens ögon när tomten kommer, det är värt hur mycket som helst för oss, säger Claes-Håkan Håkansson till Aftonbladet.

25-årsjubileum

I år skulle det ha blivit 25-årsjubileum, och förrådet i Bergsjön var redan fyllt med nallar och leksaker för närmare 30 000 kronor.

– Vi hade tänkt satsa lite extra i jul. Alla leksaker skulle gå till barn på Drottning Silvias barnsjukhus.

Men nu är allt borta. När Claes-Håkan Håkansson kom till förrådet i fredags var det totalt länsat.

– Allt var borta. Nästan 200 stora och små nallar och flera uppsättningar med Brio-järnvägar. Polisen sa att leksakerna nog säljs på någon marknad eller på Blocket.

”Känns skit”

Inbrottet inträffade någon gång mellan den 3-5 april.

– Det känns skit… Det är för jävligt. Jag blir både förbannad och ledsen och uppgiven. Hur i helsike kan folk göra något sånt? De enda som drabbas är ju små sjuka barn, säger Claes-Håkan Håkansson.