Nyheter

18 års fängelse för kafémord

Av: 

Björn Barr

NYHETER

29 knivhugg för att hämnas dottern

Offret dejtade i hemlighet en 17-årig tjej.

Men kärleken uppskattades inte av flickans pappa.

Han mördade den 20-åriga mannen med 29 knivhugg.

18 års fängelse för mord och mer än en halv miljon kronor i skadestånd till offrets anhöriga. Det blev domen för den 40-åring som högg ihjäl en 20-åring på kafé Black Diamond på Hisingen i Göteborg i mars. Motivet till mordet ska ha varit en kärleksrelation mellan det 20-åriga offret och 40-åringens dotter. En relation som enligt dottern hölls hemlig för pappan.

Olika historier

Men historierna går isär. I förhör har 40-åringen berättat att han kände till 20-åringen men att han trodde att det bara var en vän till dottern. 40-åringen uppger också att 20-åringen ska ha ringt hem till familjen och stört dem.

Strax före mordet fick 40-åringen veta att hans dotter hade omhändertagits av Socialtjänsten och placerats på hemlig ort. I förhör berättar 40-åringen att han trodde att det berodde på att 20-åringen förföljde henne.

Till slut tog 40-åringen reda på att 20-åringen arbetade på kaféet Black Diamond och åkte dit för att prata med honom.

Det var då mordet skedde.

Hävdade nödvärn

Den 40-årige mannen har hela tiden hävdat att han handlade i nödvärn och har sagt i förhör att han bara minns två av knivhuggen. Men tingsrätten gick helt på åklagarens linje: Den kniv som 40-åringen har påstått att den andre hade har inte hittats på kaféet. Inte heller hade 40-åringen några skador.

Det 18-åriga fängelsestraffet – det längsta tidsbestämda straff som kan dömas för mord – motiverar tingsrätten med att överfallet var brutalt och att våldet innehöll skändande inslag. 20-åringen tillfogades bland annat svåra skärsår i ansiktet.

Enligt 40-åringens advokat Göran Hjalmarsson har mannen redan bestämt sig för att överklaga domen till hovrätten.

– Ja, min klient är mycket besviken på domen då han hela tiden har hävdat nödvärn, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert: