Prins Daniel hälsade nya svenskar välkomna

Publicerad 2012-06-06

”Att vara svensk är ingen särskild hudfärg”

MALMÖ. Daniel drog i gång nationaldagsfirandet på egen hand.

Med ett specialskrivet tal hälsade han närmare 300 nya svenskar välkomna till landet.

– Att vara svensk, det är att dela ett språk, det är dela en plats på jorden, och det är att dela en gemenskap, säger prinsen.

Det var en utspridd kungafamilj som inledde nationaldagsfirandet under onsdagen.

Kungaparet var i Visby, Carl Philip och Madeleine var på Slottet, medan Daniel flög ner till Malmö.

Prinsen åkte dit för att delta i ceremonin för nya svenska medborgare på Malmö Opera och Daniel togs emot med stort jubel när han anlände strax efter klockan ett.

Fick lång applåd

Totalt fick cirka 280 personer ta emot ett välkomstbevis och innan Daniel delade ut det första höll han ett specialskrivet nationaldagstal.

– Att vara svensk är ingen särskild hudfärg eller hårfärg. Att vara svensk är ingen speciell dialekt eller accent. Att vara svensk, det är att dela ett språk, det är dela en plats på jorden, och det är att dela en gemenskap, sa Daniel och fick en lång applåd.

Hälsade från familjen

Totalt var runt 800 personer på plats på Malmö Opera och under sitt tal passade prinsen på att hälsa från resten av kungafamiljen.

– Å den kungliga familjens vägnar är det med stolthet jag här i Malmö, i dag på Sveriges nationaldag den sjätte juni 2012, hälsar er varmt välkomna som svenska medborgare.

För att hinna tillbaka till Stockholm lämnade Daniel tillställningen strax efter klockan två. I kväll kommer han och resten av kungafamiljen traditionsenligt att fira nationaldagen på Skansen.

Fira med kunglig
glans

ANNONS