Nyheter

Stora demonstrationer under Nobelfirandet

Av: 

Linda Hjertén

NYHETER

Samtidigt som Nobeldigniteterna fyller Stadshuset laddar polisen för stora demonstrationer i city.

Både antirasister och högerextremister håller manifestationer och delar av innerstaden spärras av.

– Vi kommer att jobba för att alla demonstrationer ska kunna hållas utan problem, det är så en demokrati fungerar, säger Kjell Lindgren, Stockholmspolisens pressinformatör.

Räkna med kaos i Stockholms innerstad i morgon.

Det är inte bara Nobelfestdeltagarna som ska flyttas mellan Konserthuset och Stadshuset under pompa, ståt och stor säkerhet.

Stoppa svenskfientligheten"

Även ett stort antal demonstrationer kommer att hållas i city under eftermiddagen.

Bland annat manifestationen ”Stoppa svenskfientligheten – Till värn för Norden”.

Arrangörer bakom manifestationen beskrivs som personer med lång bakgrund i den nationella rörelsen. Samtliga har medverkat som arrangörer av den årliga Salemmanifestationen och en svensk riksdagsledamot kommer att hålla tal.

Samtidigt arrangeras flera antifrämlingsfientliga och antirasistiska manifestationer för att störa de högerextremas demonstration.

Många poliser på stan

Aktion mot deportation och Brittans Damgympa planerar att fylla Mynttorget – där de högerextrema ska samlas under dagen – med dans och bokbord för att omöjliggöra de högerextrema åsikterna att nå ut.

Ovanligt många poliser kommer att finnas ute i omlopp i morgon.

– Vi kommer att ha tillräckligt många poliser, även om det blir stora påfrestningar, säger Kjell Lindgren, Stockholmspolisens pressinformatör.

– Det finns en inbyggd konflikt i vissa av gruppernas, som i morgon ska demonstrera, budskap. Men vi kommer att jobba för att alla demonstrationer ska kunna hållas utan problem, det är så en demokrati fungerar.

Tålamod

Han varnar dock för att det kommer att bli stora störningar i trafiken under dagen och begränsad framkomlighet. Många gator spärras av.

– Vi vädjar om tålamod och förståelse. Vi har ett skäl till att stänga av och det är för att ingen ska komma till skada, vare sig allmänhet eller demonstranter, säger Kjell Lindgren.

ANNONS

Baddräkter och bikinis med hög midja och shapingeffekt i fina färger - nu upp till 25% rabatt!

Extern länk från Ellos

Köp här!

Publisert: