Nyheter

”Zlatan-tjuv” anhållen efter språngmarsch

Av: 

Niklas Eriksson

NYHETER

Ficktjuven må ha fintat som Zlatan – men springa sig fri kunde han inte.

”Efter en lång språngmarsch greps tjuven. Hade kört fotbollstricket på offret” twittrar yttre befäl vid Södermalmspolisen.

I början av juni varnade Södermalmspolisen för en ung man som utförde fräcka fickstölder. Mannen hade vid flera tillfällen gått fram till människor på Södermalm i Stockholm och börjat snacka fotboll.

Han fintade sedan som Zlatan med sin boll och när han imponerat på sina offer stal han deras mobiltelefoner eller andra tillhörigheter.

– Han visade tricks med fötterna. I efterhand var det självklart vad han var ute efter, sa Johannes som blev av med plånbok och mobiltelefon till Aftonbladet då.

På bar gärning

Nu är en ”Zlatan-tjuv” tagen på bar gärning.

”Patrull såg pågående fickstöld. Efter en lång språngmarsch greps tjuven. Hade kört fotbollstricket på offret. Hade 4 stulna mobiler på sig” twittrar yttre befäl Södermalm, som är Viktor Adolphson och Johan Säfström som arbetar som yttre befäl inom utryckningspolisen på Södermalm i City.

Troligen flera gärningsmän

– Vi har en ficktjuv som sitter anhållen, säger Robert Backlund, stationsbefäl vid Södermalmspolisen.

Om den 18-årige mannen ligger bakom alla tidigare ”Zlatan-stölder” är oklart. På frågan om det är flera gärningsmän som sysslar med den här typen av stölder svarar yttre befäl Södermalm på Twitter så här:

”Troligen. Annars har vi fått tag på en riktig stortjuv”.

ANNONS EXTERN LÄNK

Just nu upp till 50 % på utvalda glas hos Cervera – handla här

Cervera

Publisert: