Nyheter

Kraschade i sex meter djup ravin

Av: 

Niklas Eriksson

NYHETER

65-åringen räddad efter en timme

Här hittades 65-åringen efter att ha kört ut för det sex meter höga stupet.

Då hade han suttit i bilen i uppåt en timme.

– I all otur hade han maximal tur får man nog säga, säger ­Peter Martin vid Skånepolisen.

Var vid medvetande Den 65-årige mannen kunde inte ta sig ur bilen eller slå larm men oroliga anhöriga började ana oråd och hörde av sig till polisen som lokaliserade honom.
Var vid medvetande Den 65-årige mannen kunde inte ta sig ur bilen eller slå larm men oroliga anhöriga började ana oråd och hörde av sig till polisen som lokaliserade honom.

I går kväll skulle den 65-årige mannen ut med bilen för att göra ärenden. När han inte kom hem igen hörde oroliga anhöriga av sig till polisen, som åkte ut till området vid Ebbarp i Perstorp vid 23-­tiden.

– Det kändes på dem som att ­något hade hänt och vi bestämde oss för att köra längs färdvägen med en anhörig till mannen, området har en del farliga avsnitt. Och mycket riktigt, vid ett av de farligaste hittade vi bilen, säger Peter Martin, vakthavande befäl vid Skånepolisen.

Landade i vattnet

På den mycket smala vägsträckan hade mannen hamnat utanför vägen, kört ut för det cirka sex meter höga stupet och kraschlandat i det halvmeterdjupa vattnet i Bäljane å.

– Han satt i bilen och var talbar, men han har inte kunnat ta sig ut eller slå larm, säger Peter Martin.

Och så hade han suttit minst i en halv timme, kanske upp emot en timme, när han hittades kring 20 över elva i går kväll. Efter att bilen hissats upp fördes 65-åringen till sjukhus för kontroll. Han hade sårskador i huvudet men ska i övrigt ha varit fysiskt oskadd.

Hade tur i oturen

– Det var tur att bilen inte gått ner på sidan och rullat över ­kanten, då hade utgången kunnat bli en annan, säger Peter Martin.

Han fortsätter:

– Allt stämde, man får verkligen säga att i all otur hade han tur.

Publisert: