Pappan: Historien stämmer inte

Av: Nina Svanberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Nu pratar innebandypappan för första gången.

Ihop med en ledare från laget berättar han att pojken aldrig övergavs.   

– Jag körde pojken till pappan som stod på andra sidan arenan, säger den anonyma ledaren.

Det har gått en vecka sedan en 10-årig pojke hittades övergiven utomhus i tunna träningskläder, efter en innebandycup vid Fyrishov i Uppsala. Pappan ska ha sagt att sonen övergavs för att sonen spelat för dåligt.

Ställer upp anonymt

Nu har radioprogrammet Medierna i P1 pratat med pappan och en av ledarna.

Enligt dem stämmer inte historien som den har återberättats.

– När matchen var avklarad så skulle vi samla ihop oss och gå till bilarna. En av spelarna blev irriterad efter förlust i matchen och lämnade planen. Efter en stund träffade jag honom utanför en av ingångarna till Fyrishov. När jag skulle gå fram gick han in. Då tog jag beslutet att packa bilen med väskorna, säger ledaren som liksom pappan vill vara anonym för att skydda pojken.

Pappan väntade en bit bort

Senare såg ledaren pojken igen, men i en dörrsluss inomhus, pratandes med Conny Eriksson – som senare slog larm, berättar han.

– Jag går dit och säger hej och ser att Conny har en mobiltelefon i handen. Då säger jag till pojken att vi ska åka hem och jag kör honom till sin pappa som står parkerad på andra sidan. Sedan åker vi hem, säger ledaren.

Enligt pappan och ledaren stämmer det inte att pojken övergavs. Pappan ska aldrig ha sagt att pojken spelat dåligt, enligt dem hade pojken inte ens egen mobiltelefon att ringa ifrån.

Aftonbladet söker fortfarande innebandypappan för en kommentar.

Polisen har inlett en förundersökning efter en anmälan från en privatperson.

Publicerad: