Så blir din uppväxt på Haga, prinsessan

avMattias Sandberg, Josefin Sköld

Publicerad:

Tronarvingen kommer ha 41 rum att upptäcka på nyrenoverade Haga slott

1 av 6
Haga slott Huvudbyggnaden från början av 1800-talet är med sina 1 915 kvadratmeter perfekt för en omgång kurragömma. Slottet är ungefär lika stort som 13 vanliga villor, med 41 rum, varav 25 är Victorias och Daniels privata. Byggnaden renoverades nyligen för 45 miljoner kronor.

41 rum att rumla runt i och en bakgård stor som elva fotbollsplaner.

Dessutom barnskötare dygnet runt.

Så ser den lilla tronarvingens drömliv ut på Haga slott.

– Det är en fantastisk plats att få bo på, säger Victoria.

Klicka för större version.

Victorias och Daniels förstfödda är redan en av Sveriges mest kända personer – och nu väntar en uppväxt ute på Haga Slott.

Många med insyn beskriver omgivningarna som en drömtillvaro för ett barn.

Ny barnkammare

Eller vad sägs om en bakgård på 7,8 hektar med morfar kungen och gammelfastrarnas – Hagasessornas – nyupprustade gamla lekstuga från 40-talet i ena hörnet.

Och själva slottet, nyligen renoverat för 45 miljoner kronor, med gott om plats för den nya tronarvingen. Den privata delen består av 25 rum och en specialinredd barnkammare, alldeles intill mamma Victorias och pappa Daniels sovrum.

– Jo, det är en fantastisk plats att få bo på och säkert också att få växa upp. Så det känns väldigt fint att kunna få ha det, absolut, sa Victoria till Aftonbladet i mitten av februari och fortsatte:

– Men det är inte bara var man bor som är det avgörande. Utan jag tror på den här grundtryggheten som är oerhört viktigt. Så det blir något att jobba på.

”Fantastiskt”

Redan när lyxrenoveringen av Haga slott inleddes fanns kommande barn med i beräkningarna – och det finns en specialinredd barnkammare alldeles intill Victorias och Daniels sovrum.

– Det kommer även att finnas handplockade barnskötare på slottet dygnet runt och livvakter som följer med överallt, säger Roger Lundgren, hovexpert.

Hagasessan Birgitta växte själv växte upp med sina fyra syskon ute på Haga slott.

– Jag är övertygad om att barnet kommer att få en fantastisk uppväxt där. Men den kommer naturligtvis att bli annorlunda jämförd med vår, framför allt med tanke på all säkerhet och övervakning, sa hon till Aftonbladet i höstas.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM