Störtade iranska planet lokaliserat – många kroppar hittade

1 av 3
NYHETER

Aseman Airlines-planet EP3704 störtade i söndags – 20 minuter efter att ha lyft från Teheran.

Samtliga 65 personer ombord tros ha dött.

Blåst och dåligt väder har försvårat sökarbetet – men nu har planet lokaliserats till ett snötäckt bergsområde i närheten av staden Yasuj, rapporterar Japan Times.

På tisdagen visade iransk statstelevision de första bilderna på Aseman Airlines-planet EP3704 som i söndags kraschade i ett bergsområde i södra Iran – och dödade samtliga 65 personer ombord.

Sökarbetet har försvårats på grund av blåst och dåligt väder och har fått skjutas upp. Nu har planet hittats i ett snötäckt bergsområde nära staden Yasuj, planets slutdestination.

Olycksområdet, som ligger 3 500 meter upp i bergen, anses för farligt för helikoptrar att kunna landa på. Räddningsarbetarna har istället fått hoppa från helikoptern ner till området.

32 kroppar har hittats

Enligt iransk statstelevision har 32 kroppar än så länge hittats – men dessa har inte kunnat fraktas från olycksplatsen på grund av de dåliga väderförhållandena.

Myndigheterna hoppas även på att under tisdagen ha kunnat lokalisera flygplanets ”svarta låda” och skickat den till Aseman Airline – för att få reda på exakt varför planet kraschade 20 minuter efter att den lyft från Irans huvudstad Teheran.

”Svarta lådan”, egentligen två separata lådor målade i ljusa och starka färger för att lättare kunna hittas, spelar in alla samtal i cockpit, radiosändningar samt annan data under en flygresa.

Av de 65 personerna ombord ska sex personer ha varit personal – och en av passagerarna ett barn.

Tre vanligaste orsakerna att flygplan kraschar 00:37
ARTIKELN HANDLAR OM

Iran

Teheran