Två-åring hittades gråtande utomhus

NYHETER

Polisen misstänker att han har blivit misshandlad

Den tvååriga pojken hittades gråtande sittande på en filt utomhus.

Han var endast iklädd blöja och hade rivsår och blåmärken på kroppen.

Polisen misstänker att han har blivit misshandlad, skriver Ilta-Lehti.

Tipsa | Aftonbladet

17-åriga Mikael Sundberg hittade den gråtande pojken i ett fritidsområde i Masaby i finländska Kyrkslätt under fredagen.

Pojken hade torkat blod i ansiktet och skrapsår och blåmärken på kroppen.

"Chockerande syn"

– Jag hörde att ett barn grät men såg ingenting. När jag gick närmare hittade jag ett litet barn sittande på en filt på marken, säger Mikael Sundberg till Ilta-Lehti.

Han fortsätter:

– Det var en chockerande syn. Jag lade min jacka på barnet och ringde genast nödnumret. De skickade genast ut hjälp. Jag försökte lugna barnet under tiden men skriket bara fortsatte.

Polisen misstänker att pojken har blivit misshandlad. Mikael Sundberg såg ingen annan människa i närheten – och polisen har under dagen letat efter pojkens föräldrar.

Enligt Helsingin-Sanomat har polisen lyckats identifiera pojken under kvällen. De har varit i kontakt med båda föräldrarna men vägrar svara på frågor någon av dem har gripits. En av föräldrarna ska i alla fall inte misstänkas för brott.

– Enligt vad vi vet än så länge finns det inga skäl att misstänka hen för misshandel, säger poliskommisarie Jarmo Joki-Anttila till Ilta-Sanomat.

Omsorgschefen: Det är hjärteskärande

Nyheten har chockat Finland. Hittills har ingen kunnat ge någon förklaring till vad som har hänt med pojken.

– Det är hjärteskärande, när ett litet barn tvingas uppleva något sådant här, säger Liisa Ståhle, omsorgschef i Kyrkslätt, till Ilta-Sanomat.

Enligt Helsingin Sanomat var det noll grader ute när pojken hittades. Han togs till sjukhus men hade inga livshotande skador.