Jobbfrågan dominerade Fredrik Reinfeldts tal

GÖTEBORG. I dag talade Fredrik Reinfeldt inför över 2 800 moderater i Göteborg.

Han lanserade då en ny sysselsättningssiffra.

– Över 250 000 fler människor är sysselsatta i dag jämfört med 2006, säger Fredrik Reinfeldt.

Reinfeldts tal är dagens stora händelse på Moderaternas Sverigemöte.
Reinfeldts tal är dagens stora händelse på Moderaternas Sverigemöte.

När Moderaternas Sverigemöte fortsatte i Göteborg i dag var det stora numret det tal som partiledaren Fredrik Reinfeldt höll. Han fokuserade stenhårt på jobbfrågan.

Statsministern presenterade en ny siffra för sysselsättningen. Sedan 2006 har antalet sysselsatta i Sverige ökat med över 250 000 personer.

– Det är inte automatiskt. Vi har fler jobb eftersom vi har haft en arbetslinje där vi velat få fram fler jobb och vi har fått jobbet gjort, säger Fredrik Reinfeldt.

Kritik från oppositionen

Under en lång tid har Alliansregeringen ofta poängterat att antalet sysselsatta har ökat sedan de tog över makten, samtidigt som en hård kris svept över Europa. Men samtidigt har de ofta fått kritik från oppositionen. De menar i stället att det är mer relevant att prata om hur stor del av arbetskraften som är i arbete.

För samtidigt som antalet som arbetar har ökat, har även arbetslösheten gjort det då utbudet av arbetskraft har blivit större.

Men enligt Fredrik Reinfeldt kommer inte nya jobb automatiskt bara för att befolkningen ökar. Han jämförde med Spanien.

– Där har befolkningen vuxit mycket. Men de har tappat 3 miljoner jobb. Vi tål att jämföras. Även i Holland och Danmark har befolkningen ökat, men det har inte kommit alls så mycket nya jobb som vi skapat, säger Reinfeldt.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN