Nyheter

Nettan: Tax så himla mycket

Av: 

Björn Barr

NYHETER

Försvunna hunden på väg hem

Peter Nelly fick världens överraskning när han körde på E4:an tidigare i dag.

Mitt på motorvägen sprang en utmattad tax fram.

Nu har han lyckats ta reda på vem ägaren är.

Tipsa | Aftonbladet

Peter Nelly körde strax efter lunch på E4:an någon mil utanför Nyköping när en liten taxtik plötsligt sprang ut på motorvägen framför honom.

– Hon bara lade sig ned. Jag var tvungen att stanna hela trafiken, annars hade jag kört på henne., säger han.

Taxen – som var försedd med en spårsändare för jakt – var alldeles utmattad och törstig så Peter Nelly plockade upp henne i bilen och körde till Nyköping för att ge hunden lite vatten. Men när han kontaktade polisen för att lämna in taxen fick han världens kalldusch.

– De sa att jag hade begått ett lagbrott. Tydligen får man inte plocka upp en hund i arbete. Men vad skulle jag ha gjort?, säger han.

"Släppa henne på vägen"

Polisen i Nyköping rekommenderade honom istället att återvända till E4:an och släppa ut taxen på samma ställe där han hittade henne.

– Jag frågade rakt ut om jag skulle åka till motorvägen och pressa henne genom viltstängslet och det var ungefär det de tyckte att jag skulle göra. Men det kan de glömma, säger han.

Lyckades hitta ägaren

Efter en timmes väntan utan att ägaren hörde av sig åkte Peter Nelly in till en veterinär i Nyköping. Där lyckades han ta reda på hundens namn genom en örontatuering. Den lilla rymlingen heter Nettan och är en tio år gammal taxtik.

– Jag har ringt hennes husse men han svarar inte, så nu kör jag ut dit, säger Peter Nelly.

ANNONS

Fynda bland nyheter och rabatter! Hos Cellbes hittar du trendsäkert mode i alla storlekar!

Extern länk från Cellbes

Till Cellbes

Publisert: