Nyheter

”Äcklet slogs medvetslös”

Av: 

Oskar Forsberg

NYHETER

En månad efter mordet – nu erkänner anonym brevskrivare

Den 37-årige mannen blev nedslagen i sitt sovrum – därefter tände gärningsmannen eld på huset så att mannen brann inne.

En omstridd nätsajt publicerar nu ett brev från en person som påstår sig ligga bakom mordet.

"Äcklet slogs medvetslös", skriver den anonyma avsändaren.

Det var vid 3-tiden under lördagsnatten den 27 juli som brandkåren blev larmad till det lilla huset strax utanför Västerås. Kroppen efter den 37-årige mannen hittades nästan omgående av räddningstjänsten när de gick in i den eldhärjade fastigheten.

Utsatt för våld

– Jag låg och sov när det började brinna men vaknade när brandkåren kom hit. Jag tror det var självförvållat genom sängrökning. Han var ju rökare, sa en granne till Aftonbladet.

Men vad som först såg ut som en tragisk olycka rubricerades nästan omgående av polisen som mord. Anledningen var att den avlidne mannen hade en dödlig skada i bakhuvudet efter ett trubbigt våld.

Något som polisen i Västerås också bekräftade efter den rättsmedicinska undersökningen av 37-åringen.

Dömd för sexbrott

Aftonbladet kunde en knapp vecka efter mordet avslöja att motivet till mordet misstänks ha att göra med 37-åringens bakgrund. Han är sedan tidigare dömd för sexuellt ofredande mot två 14-åriga flickor och nyligen anmäld för våldtäkt. En anmälan som i och med mannens död nu är nedlagd.

Förundersökningsledare Bengt Nordlöf på polisen i Västerås är mycket förtegen om mordet.

– Jag kan tyvärr inte gå ut med något om utredningen i nuläget, vi kommer sannolikt att släppa mer information snart, säger han.

"Kofot och järnrör"

För några dagar sedan publicerade en omstridd sajt på internet ett brev rörande mordet den 27 juli. Personerna bakom sajten uppger att man fått ett anonymt brev skickat till sig. Brevskrivaren, som kallar sig Markus, hävdar att det är han och en kamrat som har mördat 37-åringen.

"Fredagkvällen den 26e satt jag och Bosse, vi kallar honom så, hemma hos mig och planerade hur vi skulle rensa ut ett av dessa äckel. Vi hade en full bensindunk som vi hade tänkt bränna ner hans hus med och vi tog också med oss kofot och järnrör (...) ett bråk bröt ut och äcklet slogs medvetslös", står det att läsa i brevet.

"Vi känner till det"

Brevskrivaren fortsätter med att beskriva vad som hände efter bråket i 37-åringens bostad.

"Nu tog Bosse och började dränka stället i bensin ur sin dunk. När han var klar med det gick vi ut ur huset och jag slängde in en tändsticka. Fort som fan var branden i gång."

Polisens utredare känner till det anonyma brevet.

– Jag kan bekräfta att vi känner till det men jag kan inte kommentera något mer om det över huvud taget, säger Bengt Nordlöf.

Tar ni det på allvar?

– Jag kan inte kommentera det.

ANNONS

REA: Upp till 50% på Nike - fynda kläder, skor och allt du behöver till träningen!

Extern länk från Nike

Gå till rean

Publisert: