”Hör av dig om du hämtat upp en flicka”

Polisen vädjar efter att flicka tros ha dragits in i bil

En flicka misstänks ha blivit indragen i en bil i Jakobsberg i går kväll – men fortfarande är ingen flicka anmäld saknad.

Polisen undersöker nu om det var uppgjort om hon skulle hämtas upp.

På torsdagskvällen larmades polisen om att ett vittne ska ha sett en flicka bli indragen i en silverfärgade mindre bil i Jakobsberg norr om Stockholm.

Ett stort polispådrag sökte igenom området och man har också hållit förhör samt knackat dörr i jakt på vittnesuppgifter.

Men man vet fortfarande inte vad som hänt – eller om något brott begåtts.

Kan ha varit uppgjort

Det finns nämligen ingen flicka anmäld försvunnen.

Trots att Stockholmspolisen informerat närliggande polismyndigheter om händelsen har ingen anmälan om försvunnen person som kan stämma in på signalementet kommit in under natten.

Händelsen rubriceras fortfarande som människorov men polisen kollar också på möjligheten om det var uppgjort att flickan skulle hämtas upp av föraren.

Vill veta om någon hämtade en flicka

Därför vädjar man nu till allmänheten: ”Vet du om att du har hämtat upp en flicka på Dackevägen vid 18.30-tiden i går kväll hör av dig till polisen på telefonnummer 114 14”, skriver polisen på sin hemsida.

 – Vi vet att det är svårt att uppskatta ålder så var du och hämtade en yngre eller äldre flicka på Dackevägen behöver vi veta det, säger Peter Samuelsson förundersökningsledare hos Stockholmspolisen, i ett pressmeddelande.

Publisert: