Strippchock och Löfven-hån från Kent Persson

GÖTEBORG. Moderaternas partisekreterare Kent Persson valde att genomföra en strippkupp på scen.

Han hånade även Stefan Löfvens agerande i regeringsfrågan genom att imitera S-ledaren.

– Det har vi inte övat på så mycket eftersom han inte är ute och pratar så ofta. Vi fick gå lite på känsla, säger Kent Persson.

Mot slutet av Kent Perssons inledningstal på Moderaternas Sverigemöte förvandlades anförandet till en mer lättklädd historia. Han tog först av sig kavajen - sedan skjortan. Under den hade han en kampanjtröja på sig med trycket "Bara en röst till!".

Det var också det stora temat i Perssons tal. Han manade på de 2 801 moderater som samlats i Göteborg och sa att det är just deras lokala valarbete som kan göra skillnad mellan seger och förlust i höstens val.

– Jag ville visa att det nu är dags att gå in i riktig kampanjläge. Då får man ta av sig kavajen och även skjortan. Det är dags att ta på sig kampanjtröjan, säger Kent Persson.

"Ni får räkna med långa dagar"

Han berättade också att valrörelsen kommer att bli rolig, spännande men även krävande.

– Ni får räkna med långa dagar, sena kvällar och kanske inga tacos på fredagskvällen. Men det är i det personliga mötet som vi bygger förtroendet med väljarna, säger han till M-politikerna.

Han var dock mycket nöjd med responsen.

– Man är alltid lite nervös innan man ska hålla tal inför 2 000 människor. Men det var väldigt roligt och det kändes som responsen var väldigt bra. Det märktes att vi gick över i kampanjläge, säger han.

Imiterade Stefan Löfven

Men Kent Persson gick också till attack mot Stefan Löfven och imiterade honom på scenen. Hans kritiserade S-ledaren för att vägra prata om vilka han vill bilda regering med.

– Det har vi inte övat på så mycket eftersom han inte är ute och pratar så ofta. Vi fick gå lite på känsla. Han sa först att han skulle ge besked innan valet, för att sedan säga att beskedet ska komma efter valet. Han är rätt otydlig i sina besked, det var det som var poängen, säger Persson.

Stefan Löfven säger att han inte har sett Perssons imitation.

– Nej, jag har inte hört vad han har sagt och jag struntar faktiskt i det. Jag bryr mig inte om vad Kent Persson håller på med eller nedlåter sig till. Jag ser ingen anledning att kommentera det mer, säger han.

Publisert: