Skadeglädje och sorg när Dunkin stänger

Dunkin donuts tid i Sverige är över.

Den amerikanska munkkedjan öppnade 2014 och igår kom beskedet att de bommar igen med omedelbar verkan.

Nu reagerar både fans och hatare.

– Det är inget annat än äckliga, glaserade muffins! Bra att de stänger, skriver en person i Aftonbladets chatt.

Franchiseföretaget Dunkin Donuts blixtstänger alla sina butiker efter fyra år i Sverige.

Företagets VD Jimi Metz bekräftar i ett meddelande till Aftonbladet att kedjan har gått i konkurs i Sverige.

”Anledningen var att det var omöjligt att nå lönsamhet under de aktuella förutsättningarna. Otroligt ledsamt. Vi är många som har kämpat hårt.”

Reaktionerna från allmänheten är många – och varierande.

I Aftonbladets chatt har flera personer skrivit av sig, och den amerikanska kedjan verkar vara en riktig vattendelare.

Starka reaktioner

Många personer har uttryckt starkt ogillande mot munkkedjan:

”Nu har jag aldrig ätit på DD i utlandet. Men jag har väldigt svårt att se hur DD har blivit så stora om de kör på samma recept i USA som i Sverige. Här är munkarna torra, tråkiga & kalla”, skriver signaturen Sebastian.

”Munkar är en av det sämsta man kan äta. Glädjen är stor att dom konkursade folk vill inte äta smörjan”, skriver ”Koff”.

”Testat munkarna och de är inte goda alls, de smakar inte som de ser ut. De ser väldigt saftiga och goda ut men är väldigt torra. Deras icetea går inte att dricka alls tyvärr. Blev väldigt besviken. Lika bra tyvärr att de läggs ner.”, skriver ”Anonym”.

Många kommer sakna kedjan

Men det är långt ifrån alla som gläds åt nedläggningen. Flera personer uttrycker att de flera gånger har åkt långväga bara för att köpa de friterade, glaserade bakverken.

”Så tragiskt. Kommer att sakna dom i kista centrum. Vi var många som gladdes när dom kom till kista med sina goda donuts!”, skriver ”Annchristine”.

Signaturen ”Stella” kommer sakna sina stunder på Dunkin donuts med sin son:

”Tycker det är trist. Jag och min son ÄLSKADE Donutsen på Dunkin, brukade åka in till Gallerian från Söder och köpte en kartong, vid speciella tillfällen. I ett års tid har det ju varit kö? Det är det som avskräckt att åka in oftare. Hur kan det då gå i konkurs? Obegripligt. Kaffet var dock odrickbart”,.

”Det var ett trevligt avbrott på jobbet när vi fikade DD munkar. Jag kommer sakna dom fett, men inte min mage. Hoppas ngn annan tar efter munken med choklad på”, skriver ”Chris”.

”Smakar inte som i USA”

Flera personer menar att munkarna inte har smakat lika bra som de på Dunkin donuts i USA.

”Inte så konstigt. Jämfört med USA där dom friteras i butiken går dom ju att äta . I Sverige kommer dom ju frysta från Spanien. Tinas och glaceras i butiken. Det är skillnad på donuts och donuts.”, skriver ”Pelle”.

”AM” tror att man har använt olika recept på den svenska kedjan och tror att det var därför företaget nu gått i konkurs:

”I USA är munkarna delikata; Dunkin Donuts i Sverige är inte bättre än att gå till Coop eller ICA för att köpa munkar ... Så varför ska folk äta dem? De borde inte ha ändrat något från det ursprungliga receptet, tyvärr gjorde de det.”

OBS! Den här artikeln har tidigare innehållit ett liveflöde som inte längre stöds av vår nuvarande sajt. Övrig text i artikeln kan fortfarande innehålla syftningar till det flödet.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN