Flytta in här – en smal sak

Av: Kristina Ohlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Huset bara 167 cm brett

compact living Huset i Sherperd’s Bush är inget för den storvuxne. Huset mäter bara 167 cm på bredden. Dubbelsängen får precis plats i sovrummet.
Foto: SCANPIX
compact living Huset i Sherperd’s Bush är inget för den storvuxne. Huset mäter bara 167 cm på bredden. Dubbelsängen får precis plats i sovrummet.

I Englands smalaste hus är det ont om svängrum.

Det var på håret att dubbelsängen gick in.

Huset i Shepard’s Bush i västra London är 92 kvadratmeter stort. Det har en källare och fyra våningar. Och är bara 1,67 meter brett.

Lika bred som hushållets dubbelsäng.

Att det är smalt är något som fastighetsmäklare Simon Beatson, trycker hårt på i sin marknadsföring.

–?Jag har aldrig sett ett hus som det här. Det är sannerligen ett av de smalaste husen i landet, det är det som är charmen med det, säger han.

Inte för en barnfamilj

Det ser inte mycket ut för världen utifrån. Men inne är det toppmodernt med parkettgolv, glastak, öppen spis och på baksidan finns en egen uteplats.

Simon Beatson vill inte berätta vem som bor i huset i dag, men säger att det passar bäst för ett par eller en ensamstående person. Huset, där det mesta är på höjden, är inte praktiskt för en barnfamilj.

Låga räntor

För 6,5 miljoner kronor kan det bli ditt.

Priset är 700 000 kronor högre än när den nuvarande ägaren köpte det, för tre år sedan.

Simon Beatson berättar att den svajiga marknaden har gjort att det finns få objekt ute till försäljning nu. Det gör att priserna trissas upp än mer.

–? Räntorna är visserligen låga just nu, men det är ingen som vet hur det kommer att bli i början på nästa år. Det har varit lugnt i december, det är det alltid. Men vi förväntar oss att det ska blomstra i januari.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN