Nyheter

Familjen till Jacksons begravning

Av: 

Thomas Eriksson

NYHETER

I natt fördes Michael Jackson till sin sista vila, drygt två månader efter sin mystiska död.

Men kommer han verkligen att få ligga kvar?

– CNN uppger att det inte är helt säkert att det blir där han kommer att ligga, säger Aftonbladets reporter Magnus Sundholm, som var på plats vid begravningen.

Familjen, omkring 200 släktingar och vänner deltog när Michael Jackson fördes till sista vilan, sent i natt svensk tid, på Forest Lawn Memorial Park.

Begravningen skulle ha påbörjats klockan 19.00 lokal tid, men familjen anlände först en timme senare i en karavan med över 25 fordon. Alla barnen fanns på plats: Prince Michael, 12, Paris, 11, och Prince Michael II, 7.

– Familjen kom i sex svarta Rolls Royce-limousiner. Därefter var det flera Range Rovers, men några av dem var tomma, vilket var lite märkligt. Kanske ville de att det skulle se ut som att de var fler än vad de faktiskt var, säger Magnus Sundholm, Aftonbladets reporter på plats.

Guldbelagd kista

Barnen följdes av Michael Jacksons föräldrar, Katherine och Joe Jackson.

En halvtimme efter familjen anlände den guldbelagda kistan med Michael Jackson, exakt tio veckor efter hans död. Jacksons bröder bar kistan.

Säkerhetspådraget var massivt. Polisen hade helikoptrar i luften och hundar och civilpoliser såg till att inga obehöriga tog sig in.

– Tre kvarter runt parken var avspärrade. Det var bara pressen som kom till den sista avspärrningen. Men allt gick lugnt till, det var ingen hysteri, säger Magnus Sundholm.

Många kända namn

Många kända namn medverkade vid begravningen. Bland annat syntes Elizabeth Taylor, den forna barnstjärnan Macaulay Culkin, baseballspelaren Barry Bonds, Marlon Brandos son Miko, Lisa-Marie Presley och komikern Chris Tucker. Soulsångerskan Gladys Night framförde "Our father" till Michael Jacksons ära.

– Elizabeth Taylor och Macaulay Culkin kom båda tidigt till högtiden, säger Magnus Sundholm.

Begravningsakten pågick i ungefär två timmar. Efteråt var gästerna bjudna till en mottagning på en italiensk restaurang i Pasadena.

Ett nytt Graceland?

Michael Jacksons sista vilorum blir ett utsmyckat mausoleum på Forest Lawn Memorial Park som ligger i Glendale, utanför Los Angeles. I närheten ligger andra stjärnor som Humphrey Bogart, Clark Gable och Walt Disney.

ABC News skriver att inte mindre än 12 gravar köpts åt Michael Jackson. Anledningen till det är i nuläget okänt.

Men frågan är om Michael Jacksons viloplats på Forest Lawn Memorial Park verkligen blir den sista.

– CNN uppger att det inte är helt säkert att det blir där han kommer att ligga. Vem vet, det kanske blir ett nytt Graceland trots allt, säger Magnus Sundholm.

ANNONS

Sänk elkostnaden! Jämför elavtal och hitta ett bra avtal för dig – helt gratis!

Extern länk från Compricer

Jämför och byt nu!

Publisert: