Stormy Daniels testad i lögndetektor om affären med Trump

Här prövas porrstjärnan Stormy Daniels i lögndetektor om sin affär med Donald Trump.

Testet gjordes redan 2011, men detaljerna avslöjas först nu.

Daniels svarade ”ja” på tre pikanta frågor om Trump – enligt analysen talar hon sanning i två av fallen.

Stormy Daniels, 39, stämde nyligen Donald Trump för att ogiltigförklara ett tysthetsavtal som skrevs 2016. Daniels fick 130 000 dollar för att inte avslöja något om sin affär med Trump tio år tidigare – men nu menar hennes advokat att kontraktet inte gäller eftersom det inte undertecknades av Trump personligen.

På tisdagen kom nya uppgifter om affären.

Flera amerikanska medier publicerar bilder från ett lögndetektortest som Stormy Daniels genomgick redan 2011, långt innan Trump var presidentkandidat.

Stormy Daniels svarade ja på tre frågor

Testet var beställt av ett magasin som intervjuade Stormy Daniels samma år, men inte publicerade uppgifterna förrän nu 2018.

Daniels, som egentligen heter Stephanie Clifford, fick tre frågor med direkt koppling till affären.

Omkring juli 2006, hade du vaginalt samlag med Donald Trump?

Omkring juli 2006, hade du oskyddat sex med Donald Trump?

Har Trump sagt att du skulle få vara med i ”The Apprentice”?

Hon svarade ”ja” på alla tre.

Den ansvarige bakom testet, Ron Slay, undertecknade under måndagen ett intyg där han går i god för undersökningens äkthet. I den bifogade testrapporten framgår att företaget använt två analysmodeller för att bedöma sanningshalten i Daniels svar.

Den första modellen bygger på en algoritm som enligt Ron Slay utvecklats vid John Hopkins-universitetet i Baltimore. Enligt den är sannolikheten 99 procent att Daniels svar är sanna.

Den andra modellen beskrivs som mer traditionell vid lögndetektortest och utgår från en skala där det minst krävs ett värde på +4 för att svaret ska anses tillförlitligt. I den analysen fick Daniels +9 respektive +6 på de två första frågorna.

Tredje svaret ”inte tillförlitligt”

På den tredje – om Trump skulle lovat henne att hon får vara med i hans tv-show ”The Apprentice” – fick hon bara +1. Det innebär att svaret inte kan anses tillförlitligt, rapporterar NBC News.

Vita huset har tidigare nekat till att Trump haft sex med porrstjärnan, men presidentens personlige advokat Michael Cohen har erkänt att han betalade ut pengarna när tysthetsavtalet med Daniels undertecknades.

Lögndetektorer mäter bland annat puls, blodtryck och svettutsöndring.

Testerna är kraftigt ifrågasatta såväl USA:s högsta domstol som landets psykologförbund. I en dom från 1998 slår HD fast att delstater kan förbjuda lögndetektorer i sina rättsprocesser. Enligt USA:s justitiedepartement kan testerna bara användas i lägre rättsinstanser och under begränsade omständigheter, till exempel om båda parterna i ett mål är eniga på förhand.

Stormy Daniels advokat Michael Avenatti står dock på sig om att testet från 2011 är relevant.

– Långt innan herr Trump tillkännagav sin presidentkandidatur klarade fröken Clifford ett lögndetektortest som bekräftar hennes relation med herr Trump. Var är hans testresultat som påstår motsatsen? Var är herr Cohens testresultat som påstår motsatsen? När det här är över kommer amerikanska folket veta sanningen om relationen och mörkläggningen, säger han till NBC News.

Stormy Daniels försvarade också sin berättelse när hon blev attackerad på Twitter under tisdagskvällen:

”Tekniskt sett sov jag inte med presidenten för tolv åren. Det var ingen sömn inblandad (hehe) och han var bara en töntig såpastjärna”.

Publisert:

LÄS VIDARE