Här kan du lämna paket till utsatta barn – tack vare Noel, 4

avMalin Wigen

NYHETER

Det är flera som engagerar sig i människor som har det svårt i juletider. Och så även Noel som bara är fyra år. På eget initiativ har han fixat paket till utsatta barn, och tack vare honom är det nu flera som vill hjälpa till, skriver Hela Hälsingland.

– Man blir ju jätteglad, man blir liksom rörd, säger mamman Emma Berg till Aftonbladet.

Fyraårige Noel var hemma med sin mamma Emma Berg och sina bröder som vars sjuka när hon såg att han satt och pysslade.

– Jag frågade vad han gjorde och då sa han att han gjorde paket till barn som inte får så mycket i jul.

Emma som blev rörd över sonens gest bestämde sig för att göra något av hans initiativ och vände sig till Facebookgrupp för att få råd om hur hon kunde ta detta vidare, något även Hela Hälsingland har uppmärksammat.

Det slutade med att en person som äger en salong i Delsbo, där de bor, hörde av sig och sa att de kunde lämna presenterna hos henne. Och inte nog med det. Nu så hänger det en skylt utanför salongen där det står ”Christmas giving wall for kids" – syftet är att man ska kunna lämna julklappar där, till utsatta barn.

Om fler vill göra som Noel, så lämna isåfall begagnade saker som passar barn till Maria på salongen då det är öppet (ons-fre). Eller ställ fram själv under söndagen och måndagen.
Sakerna behöver inte vara inslagna, och är de det så behövs ”titthål” i paketen så barnen/föräldrarna får chans att välja saker som passar”, skriver Emma i ett Facebookinlägg.

1 av 7 | Foto: Privat
Noel, 4, började slå in paket på eget initiativ – som han ville ge till barn som har det svårt.

”Man blir rörd”

Noels givmildhet har berört många och flera har velat bidra med julklappar, både privatpersoner och företag.

– Jättemånga vill hjälpa till men vi hoppas att vi ska nå ut till alla som behöver. 

Emma har kontaktat kyrkan och organisationer för att få hjälp med att förmedla klapparna.

Enligt henne brukar familjen samla ihop saker och skänka bort, men den här gången var det Noel själv som kom med idén. 

– Man blir ju jätteglad, man blir liksom rörd.

Julklapparna kommer att finnas utanför salongen under söndagen och måndagen. De paket som blir över kommer tas hand om, och delas ut till behövande familjer. Nu hoppas Emma att Noels godhjärtade gärning kommer att inspirera andra.

– Hoppas att det smittar av sig till flera ställen så blir det fint på julen för många. Hans tvillingbror Lias har börjat göra paket nu när han blev kry, så det verkar vara smittsamt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Jul