Ungdomar skrämde Carolines häst med smällare – den fick avlivas

avEneida Berisha

Foto: PRIVAT.
På sociala medier delar Caroline med sig av sorgen.

Ungdomarna ville skoja till det med smällare – men för hästen Pixie blev det livshotande. Hon blev så skrämd att hon fick allvarliga skador och fick avlivas. Nu ryter ägaren ifrån.

– Jag kan inte förstå att min bästa vän inte längre är här, säger ägaren Caroline Vinther Bastrup till Aftonbladet.

Det var i torsdags som stoet Pixie tvingades avlivas efter att ha blivit skrämt till döds, vilket den danska tidningen DT uppmärksammat. Händelsen inträffade i Danmark och det hjärtskärande inlägget som ägaren Caroline Vinther Bastrup delat på sina sociala medier har fått stort gensvar.

”Jag är målllös... jag är rasande... och mest av allt ledsen. För två timmar sen förlorade jag min bästa vän” skriver hon.

Caroline delar med sig av hur hon mist den vackraste, gladaste och mest lojala hästen i världen för att några ungdomar valde att leka med smällare nära hagen.

När Pixie hörde ljudet av smällarna blev hon så panikslagen och sprang allt vad hon orkade till stallet för att komma i säkerhet – och föll.

1 av 4 | Foto: PRIVAT.

Uppmaningen: Tänk er för riktigt noga

Fallet orsakade nervskador och hennes bakdel blev så allvarligt skadad att Caroline inte hade något annat val än att låta Pixie avlivas.

”Det kommer vara förfärligt att komma in till stallet och se en tom hästbox och inte mötas av världens sötaste gnäggande någonsin igen”, skriver hon.

Många har berörts av Pixies öde efter att hennes ägare öppenhjärtigt delat med sig av sorgen – och rytit till med en uppmaning. Över 18 000 personer har reagerat på inlägget och det är nästan 30 000 människor som vill dela Carolines budskap.

”DÄRFÖR sänder jag en uppmaning om att tänka sig för riktigt, riktigt, riktigt noga innan man väljer att leka med fyrverkerier i framtiden” lyder det.

”Det är tufft”

När Aftonbladet pratar med Caroline på lördagen kan fortfarande inte få grepp om det som hänt.

– Det är tufft. Jag kan inte förstå att min bästa vän inte längre är här, säger hon och fortsätter:

– Jag vill att alla tänker på att olovligt smällande har konsekvenser och vill verkligen uppmana människor att vänta till nyår om de känner att de måste smälla.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hästar

Olycka