Digitala tjänsten Kattis – som Tinder fast för hemlösa katter

Vill du hjälpa en fyrbent vän med svans? Nu finns en ny digital tjänst som är till just för det.

Kattis.net är baserad på dejting-appen Tinder. Men här svajpar du inte ja till en möjlig dejt – utan till att adoptera en katt.

Förhoppningen är att den ska hjälpa hemlösa katter att hitta nya hem.

Det finns ungefär hundra katthem runt om i vårt land som tar emot hemlösa katter. Men alla katter får inte plats på katthemmen, något som resulterat i att det finns en utbredd katthemlöshet i Sverige.

Bara i år har katthem tvingats säga nej till 1 740 katter enligt en kartläggning av Sveriges katthem. Men nu hoppas man att en ny digital tjänst ska råda bot på katthemlösheten, något som Resumé rapporterat om.

Tjänsten heter Kattis.net och fungerar precis som Tinder. Du kan svajpa bland olika katter – vänster för nej och höger för ja. Och förhoppningsvis blir det en match.

Svajpa höger och adoptera en katt

Tanken är att man ska kunna sammanföra hemlösa katter med nya ägare via tjänsten. Redan nu finns flera katter på sajten som väntar på att bli adopterade.

En av katterna är Gräddnos, som är fyra år gammal och för tillfälligt befinner sig i Uppsala.

Förhoppningsvis får Gräddnos och de andra katterna på Kattis.net en möjlighet att paras ihop med nya ägare. Och för den som söker sällskap i form av katt så finns nu chansen att hitta den direkt på nätet – och snart mobilen.

Publisert:

LÄS VIDARE