Valpen Saga kördes ihjäl av smitare

avMalin Wigen

Valpen Saga smet från Cecilia Johanssons trädgård när hon såg något intressant på trottoaren utanför. Plötsligt kom en bil och det small till – chauffören lämnade platsen och kvar låg Saga som dog av skadorna.

– Chauffören kan själv ha blivit chockad, men i min värld får man inte för sig att gasa vidare, säger Cecilia.

På tisdagseftermiddagen vid 17-tiden befann sig Cecilia Johansson med sin nio månader gamla valp Saga i sin trädgård i Sennan nordöst om Halmstad. Saga fick plötsligt syn på något på trottoaren som hon ville titta närmare på och hoppade över slänten. Samtidigt kom en bil körandes i en hastighet över de tillåtna 40 kilometer i timmen och det small till – Saga hade träffats.

– Jag sprang in för att hämta min sambo. När vi kom ut hade bilen kört iväg, och Saga låg hundra meter från olycksplatsen, hon hade försökt att springa vidare men hade ramlat ihop. Andra bilar som körde förbi stannade och försökte hjälpa oss, men personen som hade kört på henne hade bara kört vidare, säger hon och fortsätter:

– Jag blev jättechockad. Jag kommer inte ihåg särskilt mycket. Jag kommer ihåg när det small och att jag sprang in. Sen kommer jag inte ihåg mycket mer än att vi sitter i bilen på väg till djursjukhuset. Det var en väldig chock kan man säga.

När de kom fram till djursjukhuset var det försent, Saga var redan död.

1 av 5 | Foto: Privat
Hunden Saga blev nio månader.

Hoppas föraren ger sig till känna

Cecilia hann aldrig se registreringsnumret, det enda hon vet är att det var en vit skåpbil. I och med att det var en stor olycka på en annan väg i närheten hade man lett om trafiken till deras väg, därmed kan bilen tillhöra vem som helst, menar hon.

– Jag har förhoppningar om att bli kontaktad av den här personen men jag tror inte att jag kommer bli det. Chauffören kan själv ha blivit chockad, men i min värld får man inte för sig att gasa vidare.

Hundmamman Nomi sörjer sin valps död.

– Hon är jätteorolig, och springer fram och tillbaka överallt och letar, hon piper och gnyr. Hon sitter i fönstret och tittar ut och piper – och försöker att öppna ytterdörren i hopp om att hon ska vara där ute, säger hon och fortsätter:

– Jag hoppas att chauffören i den vita skåpbilen kan ta sitt förnuft till fånga och höra av sig.

Händelsen är polisanmäld och rubricerad som smitning från trafikolycksplats.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trafik

Olycka

Hundar