Hon överlevde kraschen

NYHETER

Ryskt jetplan störtade på svampplockare - 17 döda

1 av 3 | Foto: AP
skadade handen Flygvärdinnan Arina Vinogradova överlevde kraschen med blåmärken och en skadad hand när planet med 16 personer ombord störtade i Moskva. Även en annan flygvärdinna hittades levande men uppges ha avlidit av sina skador.

Det ryska planet störtade ned på två svampplockare som dog omedelbart.

15 besättningsmän dödades i kraschen.

Flygvärdinnan Arina Vinogradova klarade sig mirakulöst - med bara blåmärken och en skadad hand.

De före detta Sovjetstaterna skakas av den andra svåra flygolyckan på två dagar.

Passagerarplanet av typen Il-86 hade precis lyft från Sjeremetjevo 1-flygplatsen i Moskva när det utan förvarning störtade i en skog i närheten av huvudstaden.

Ombord fanns fyra besättningsmän och tolv kabinpersonal som gått av tjänst och skulle hem till S:t Petersburg.

Fjorton omkom sannolikt omedelbart när planet slog i marken med en sådan kraft att frontpartiet smulades sönder till oigenkännlighet.

Två svampplockare omkom också efter att ha träffats av vrakdelar från planet, uppger nyhetsbyrån Interfax.

Två flygvärdinnor som hade satt sig längst bak i planet överlevde den svåra kraschen.

Arina Vinogradova klarade sig med endast en skadad hand och blåmärken. Den andra överlevande fick svårare skador och avled i går kväll enligt polisuppgifter till Sky News.

Norrman ögonvittne

Norske Lars Thørner Woie, som är på semester i Ryssland, var på väg till flygplatsen när han blev ögonvittne till kraschen.

- Det sista jag såg var att planet vände sig kraftigt uppåt. Därefter rätades planets läge ut innan det vände nosen neråt. Planet gick inte i spinn utan störtade rätt ner. Sen blev det tyst. Vi såg kraftig rökutveckling från explosionen, säger han till norska NRK.

När Thørner Woie kom fram till flygplatsen försökte han få information om olyckan. Men han förvånades över att verksamheten pågick som om inget hade hänt.Utgången av olyckan kunde ha blivit än mer katastrofal.

Planet kraschade i närheten av en motorväg nordväst om Moskva, där trafiken var livlig med Moskvabor på väg hem efter en helg i sommarstugorna.

Mitt i friluftsområde

I skogen där planet störtade fanns stora skaror sommarlediga människor som cyklade, badade eller var ute med båten i en av de många sjöarna.

Enligt Anatoly Ivanov, chef på det drabbade Pulkova airlines, hade olycks-piloten mer än 20 års erfarenhet i luften.

Johan Edgar