Ny självmordsattack i Israel i kväll

Publicerad:
Uppdaterad:

Fyra dödade 19 skadade

En självmordbombare slog på onsdagskvällen till mot ett kafé i förorten Rishon Letzion, söder om Tel Aviv.

Räddningspersonal uppger att fyra personer omkom och att 19 människor skadades.

Räddningsledaren Avi Zohar säger till AP att 19 människor har tagits till närliggande sjukhus. Två av dem uppges vara allvarligt skadade. Enligt polis på platsen utfördes attacken av en självmordsbombare som själv dog i attacken.

Ambulans och polis tog sig snabbt till kaféet som ligger i en gallerian på Rothschildgatan mitt i förorten Rishon Letzion, 15 kilometer söder om Tel Aviv. Gatan spärrades av och förbipasserande samlades runt avspärrningarna.

Ögonvittnet Orin Mahmon berättar för AP om skräckscenerna utanför kaféet .

- En kraftig smäll hördes och allt jag såg var kroppsdelar. Jag såg en kille helt i svart och människor utan armar och ben.

Uppgifterna om antalet döda skiftar, men tv-bolaget CNN rapporterar att fyra personer bekräftats döda. Polischefen i området, Yehuda Bachar, bekräftar att minst två personer dog i attacken, men att det ännu inte är klarlagt om självmordsbombaren är en av de döda.

Ingen grupp har ännu tagit på sig ansvar för dådet.

Den 7 maj i år tog en självmordsbombare sitt eget och 15 andras liv i ett attentat mot stadens biljardhall.

Den senaste veckan har flera självmordsattacker drabbat Israel. I söndags omkom fyra personer i kuststaden Netanya och i måndags omkom en självmordsbombare när han slog till mot en israelisk vägspärr.

Mattias Lundell

Publicerad: