Sjuttio utsvultna pudlar åt upp matte

NYHETER

BERLIN

Desperata av svält gick de 70 pudlarna till angrepp mot sin ägare. En 63-årig österrikisk kvinna blev nästan uppäten innan grannarna larmade polis och ambulans.

Foto: Pudlarna i Pommersdorf blev desperata när matte blev sjuk. Pudlarna på bilden har inget samband med tragedin i Österrike.

Tragedin inträffade på en bondgård i Pommersdorf i södra Österrike. Kvinnan hade i flera år bott ensam med de 70 pudlarna.

För några veckor sedan blev hon allvarligt sjuk och kunde inte ens resa sig ur sängen. Hon var heller inte i stånd att kalla på hjälp. Hundarna blev mer och mer desperata när de varken fick föda eller vatten.

Först började de döda och äta upp de yngsta och svagaste pudlarna.

Sedan började de äta av sin matte. Utan att hon kunde försvara sig.

Levde ännu

I söndags började folk i en av granngårdarna att undra om når hade hänt kvinnan eftersom de inte hade sett henne på flera dagar.

Synen som mötte dem när de tog sig in i den 63 åriga kvinnans hem var obeskrivlig. Hon var fortfarande vid liv och kunde berätta om den fruktansvärda tortyr som hon utsatts för under flera dygn. Men hon var så illa biten att hon avled på sjukhus i går eftermiddag.

De pudlar som överlevt togs i går om hand av djurvänner. De var mycket magra och i usel kondition.

De flesta var man tvungen att avliva, men de som lever har placerats ut hos familjer i södra Österrike.

Asbjørn Svarstad