Donald Trump erkänner: Betalade Stormy Daniels

avAdam Westin

President Donald Trump erkänner nu att han – via sin advokat Michael Cohen – betalat pengar till porrstjärnan Stormy Daniels.

Men Trump försäkrar att pengarna inte kom från kampanjen.

”Sådana här överenskommelser är mycket vanliga bland kändisar och rika människor”, skriver Donald Trump på Twitter.

Donald Trump gör nu en vändning om att han skulle ha betalat för att Stephanie Clifford, som i porrfilmsvärlden går under namnet Stormy Daniels, skulle vara tyst om en påstådd affär under presidentvalet.

När han först uttalade sig sade han sig inte känna till någonting om utbetalningen på 130 000 dollar (drygt en miljon kronor) till Stormy Daniels.

Erkänner överenskommelse

Advokaten Michael Cohen har erkänt att han betalat ut pengarna till Daniels under 2016. I går sade presidentens nya advokat Rudy Giuliani att Donald Trump ersatt Michael Cohen för pengarna som betalats ut, i Fox-programmet ”Hannity”.

Enligt Giuliani var betalningen laglig eftersom det inte handlade om kampanjpengar.

Nu erkänner presidenten att parterna ingått ett sekretessavtal.

”Överenskommelsen användes för att stoppa hennes falska och utpressande anklagelser om en affär, trots att hon redan skrivit under ett detaljerat brev där hon erkänt att det inte varit någon affär”, skriver Donald Trump på Twitter.

”Mycket vanligt bland rika”

Donald Trump skriver att pengar från kampanjen, eller kampanjbidrag, inte spelade någon roll i transaktionen. Pengarna betalades genom Michael Cohens arvode.

”Sådana här överenskommelser är mycket vanliga bland kändisar och rika människor”, skriver Donald Trump i en serie av tre tweets.

Stephanie Clifford, alias Stormy Daniels, har påstått att hon haft en affär med Donald Trump år 2006, och att hon fått betalt för att hålla affären hemlig under presidentvalet.

Trump stämdes för ärekränkning

Stormy Daniels säger även att en okänd person hotat henne för att skrämma henne till tystnad på en parkeringsplats i Las Vegas år 2011.

En fantombild på denna person släpptes i mitten av april. ”En skiss flera år senare på en icke-existerande man. Ett fullständigt bedrägeri”, skrev Donald Trump på Twitter dagen efter att den publicerats.

”Han är väl medveten om vad som hände och sin egen delaktighet. Vi avser att dra fram det i ljuset”, kontrade advokaten Michael Avenatti, i samband med att Stormy Daniels stämde Donald Trump för ärekränkning.

1 av 2 | Foto: NICHOLAS KAMM / AFP
Donald Trump.