Fick för lite kyckling – vill ha 20 miljoner

Foto: Paul Sakuma / AP
Kvinnan var inte alls nöjd med sitt kycklingmål från Kentucky fried chicken.
NYHETER

En kvinna stämmer en snabbmatskedja – på 20 miljoner dollar.

Anledningen? Hon fick för lite kyckling, uppger New York Post.

– Jag öppnade och undrade bara: "var är min kyckling", säger hon.

Det var under sommaren som Anna Wurtzberger, 64, från Hudson Valley i New York köpte en familjeförpackning med kyckling från den populära restaurangen Kentucky Fried Chicken, KFC.

Men när hon kom hem med sina friterade godbitar fick hon en tråkig överraskning. Innehållet såg inte alls ut som i företagets marknadsföring.

– Jag öppnade den och undrade bara "var är min kyckling?". Jag trodde det skulle räcka till flera måltider, säger Anna till New York Post.

Unnar sig sällan utemat

Pensionären Anna lever ensam och har ett tufft ekonomiskt läge. Hon berättar att det inte är ofta hon unnar sig utemat, vilket är varför hon blev så besviken.

I reklammaterialet för familjemålet syns en överfull kartong med kyckling. Hon ringde företagets huvudkvarter för att klaga.

– De sa att kycklingen syns tydligt i reklamen för att kunderna ska se den. Men vill ni att folk ser er kyckling – lägg den i maträtten istället, säger Anna Wurtzberger.

Kräver kontanter

Efter samtalet skickade KFC två matkuponger. Men de skickade Anna tillbaka – och kopplade istället in en jurist. Nu företräds hon av en advokat som kräver 20 miljoner dollar från kycklingjättarna.

– De säger att det ska räcka till hela familjen och så får du en halv kartong. Det är falsk marknadsföring, säger Anna.

KFC menar att hennes klagomål saknar grund, uppger New York Post.

ARTIKELN HANDLAR OM