Fem förväntade nyheter i Pokémon Go

Arkivbild: Person spelar Pokemon Go.
Arkivbild: Person spelar Pokemon Go.

Efter veckor av pokémonletande har många spelare fastnat och lagt ned.

Men nu kommer rykten om uppdateringar som kan ge spelet en skjuts framåt igen, skriver Business Insider.

Efter veckor av pokémonletande till och från jobb och skola vittnar flera om att det uppåt de högre nivåerna både blir för svårt och enformigt att spela Pokémon Go. Nu verkar tillverkaren Niantic ha lyssnat på kritiken för enligt olika källor som granskat källkoden till senaste uppdateringen, verkar det vara flera nyheter på gång:

1. Byta pokémon

I koden hittade flertalet användare på forumet Reddit fraser som "Trade_search" och "Trade_offer" i koden. Detta indikerar att spelare snart kanske kan byt bort några av de pokémon de har flera av mot sådana som de inte fått fatt i än.

2. Pokémonkompis

Det kan bli möjligt att tilldela din avatar en kompis-pokémon. Den du valt ut kommer då att följa efter dig medan du går omkring i spelet, inte olikt hur Pikachu följer efter Ash.

3. Nya sorters rökelse

Det finns i dag en sorts rökelse som lockar till sig pokémon till din plats i 30 minuter. Men Niantic kan snart låta spelarna få tag i speciella pokémontyper med hjälp av nya sorters rökelser. Detta vittnar i alla fall koderna "Item_incense_cool" och "Item_incense_floral" om, som i sådana fall skulle kunna locka till sig is- och vatten- eller insekts- och gräspokémon.

4. Referenser till legendariska pokémon

Det har i tidigare koder synts referenser till de legendariska pokémon som finns i spelet, som Mew och Mewtwo. Men i den nya koden finns något som kallas "activity_catch_legend_pokemon". Detta låter som att spelare framöver även ska kunna fånga dessa nu otillgängliga pokémon. Men hur och var de kan tänkas finnas är ännu höljt i dunkel. Niantic har dock hintat om att introducera gruppevenemang i spelet och i klipp från spelets originaltrailer syns spelare tillsammans fånga Mewtwo.

5. Spela i VR

Snart kan du kanske dessutom fånga pokémon i virtual reality. En ny VR-mapp i koden refererar nämligen till Google Cardboard, ett billigt VR-headset som är gjort av kartong.

Publisert:

LÄS VIDARE