Nyheter

Nu kan du gå på toaletten hos Maria – med hjälp av ny app

Av: 

Andreas Randhir Granfors

NYHETER

Ska hjälpa människor i nöd

Om du befinner dig i Uppsala och känner naturen göra sig påmind kan du alltid låna Marias toalett. Via en ny app, Airpnp, kan du nu hitta lediga toaletter hos privatpersoner.

– Om en turist befinner sig i Uppsala och behöver en toalett är det väldigt praktiskt med den här appen, säger Maria.

UNT var först med att skriva om Maria Eriksson som hyr ut sin toalett till främlingar för en tia. Det gör hon genom att vara med i appen Airpnp, som är en förlängning av det populära airbnb, där privatpersoner kan hyra boende hos andra privatpersoner som erbjuder sig.

”Bra att dela med sig av resurser”

Maria gick med i Airpnp som en del i ett projekt hon driver om delningsekonomi, som går ut på att man delar på alla resurser i den mån det bara är möjligt.

– Det är bra att dela med sig av resurser som är underanvända. Delningsekonomi handlar om att utbyta resurser, det kan handla om rum eller saker som inte används. Jag gör allt det här, säger Maria.

Allt ingår i besöket

Toaletten som Maria erbjuder för en euro, ungefär tio kronor, är av det mindre slaget men har alla komponenter som behövs för ett besök.

– Den är ganska basic, det finns papper, tvål och handduk. Jag får se om det dyker upp några besökare, annars kanske jag får pimpa upp erbjudandet lite och lägga in några tidningar eller något. Det finns ingen övre gräns för hur länge man får vara därinne men jag litar på att folk inte överutnyttjar det, säger Maria.

”Kanske bjuder på en kaffe”

Maria erbjuder sin toalett för att det kan vara kul att träffa nya människor men inser att samtalen kanske inte blir så långa inledningsvis.

– Man får väl inte lika många kompisar som man kanske skulle få via airbnb. De kanske är lite stressade när de kommer så då kanske man inte pratar så mycket. Men jag kanske bjuder på kaffe efteråt. Jag räknar dock inte med någon jätteanstormning, jag hade inte tänkt sadla om till toalettvakt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Minska risken för smittspridning under vintern – handla munskydd, hudvård och vitaminer hos MEDS

Meds

Publisert:

LÄS VIDARE

Emelie, 22, försöker skaffa lägenhet – med hjälp av rim