Mystisk skyltning lurade ut bilister i skogen

1 av 2 | Foto: Andreas Forsman och ett tiotal andra bilister blev lurade av skyltarna.
NYHETER

En omskyltning lurade Andreas Forsman och ett tiotal andra bilister in i skogen, skriver DT.se.

Där tog trafiken stopp helt och hållet.

– Plötsligt kom en tant och sa att det var en återvändsgränd, säger han till Aftonbladet.

På måndagsmorgonen åkte glasmästaren Andreas Forsman ut på ett jobb i Falun. På grund av ett trafikarbete vid E16 har trafiken där dirigerats om med hjälp av skyltar sedan en tid tillbaka. Men efter en stund började Andreas ana oråd.

– Vi följde pilarna ut på en skogsväg. Plötsligt åkte vi förbi bondgårdar. Det kändes som att man åkte på någons egenom. Det kändes fel, säger han.

Trafiken stannade

Plötsligt stannade trafiken helt och hållet. I bilkön, som bestod av 10-15 bilar, stängde de flesta av motorerna och gick ut och pratade med varandra.

– Vi satt och väntade en kvart. Sedan kom en tant och sa att det var en återvändsgränd. Då började vi skratta allihop, säger han.

Det visade sig att en okänd gärningsman hade ordnat om vägskyltarna efter eget huvud.

– Jag fick backa två–tre kilometer innan jag kunde vända. Vägen var så smal att det inte gick tidigare. Det var därför jag tyckte att det var konstigt att de dirigerat lastbilar och en av Dalatrafiks linjebussar.

”Inte så farligt”

Andreas Forsman och hans kollega blev runt en och en halv timme försenade till jobbet.

– Men det var inte så farligt. Jobbet var på ett ålderdomshem så de hade nog inte så bråttom därifrån, säger Andreas Forsman.

Enligt DT.se har ingen polisanmälan gjorts.

– Vägtrafikledningen känner till att det är felskyltat, någon har under helgen flyttat runt skyltarna, säger Katarina Wolffram, presskommunikatör för Trafikverket, till DT.se.

Följ oss på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Falun