”Kvarlevor tecken på explosion ombord”

1 av 9
NYHETER

De mänskliga kvarlevor som hittats efter det kraschade Egyptair-planet pekar på en explosion ombord, skriver nyhetsbyrån AP.

Men chefen för Egyptens kriminaltekniker säger att teorin bygger på rena antaganden.

Mänskliga kvarlevor som hittats vid nedslagsplatsen för det störtade Egyptair-flygplanet tyder på att det inträffade en explosion ombord, uppger egyptiska myndigheter, skriver nyhetsbyrån AP.

”Allt är falskt”

Uppgifterna kommer från en egyptisk utredare som personligen undersökt kropparna på ett bårhus i Kairo. Han uttalade sig i skydd av anonymitet eftersom han inte får släppa information.

Han säger, enligt LA Times, att alla 80 kroppsdelar som förts till Kairo så här långt är små och i ett tillstånd som tyder på en explosion.

– Det är den logiska förklaringen, säger utredaren.

Men uppgifterna tillbakavisas av chefen för Egyptens kriminaltekniker som säger att teorin bygger på rena antaganden.

– Allting som har publicerats om det här fallet är helt falskt, och rena antaganden som inte kommer från rättsliga myndigheter, säger Hesham Abdelhamid i ett uttalande, enligt den egyptiska statliga nyhetsbyrån Mena.

Svarta lådorna borta

Flygplanet, med 66 människor ombord, försvann tidigt i torsdags morse på väg från Paris till Kairo, omkring 280 kilometer från den egyptiska kusten. Dagen efter hittades kroppsdelar norr om hamnstaden Alexandria i Egypten.

Planet befann sig på drygt 11 200 meters höjd när det försvann från radarn. Flygplansvraket eller de svarta lådorna har ännu inte återfunnits, trots ett omfattande sökarbete.

Kraschade planet MS804 – detta har hänt

ARTIKELN HANDLAR OM