Arg bilist orsakade cykelolycka med flit

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: COLOURBOX

NYHETER

En irriterad bilist körde om sju landsvägscyklister på träningspass mellan Bockara och Oskarshamn. Han åkte in framför dem – och trampade sedan på bromsen, skriver Barometern.

Två cyklister skadades och fick föras till sjukhus med ambulans.

– Den här bilisten gjorde det medvetet, säger en av cyklisterna till tidningen.

Vid 19.30-tiden på tisdagskvällen var sju cyklister ute och tränade på vägen från Bockara till Oskarshamn. Då tvärnitade en bil framför dem. Två av cyklisterna slängde sig undan för att inte köra in i bilen. Två bakomvarandra kraschade in i dem. En av de andra hamnade i diket, och ytterligare en i trafiken.

– Den här bilisten gjorde det medvetet, det var det första han sade efteråt, han började skälla och sa att vi hade varit i vägen så att han inte kunde köra om, säger en av cyklisterna till Barometern.

Bröt armarna

De två personerna som körde in i sina cykelkamrater skadades. En bröt båda underarmarna, den andra bröt nyckelbenet, tre revben och ett ben i handen.

– Han var inte ångerfull först men sedan efter en stund när han insåg vilket elände han ställt till med blev han det. Men han gjorde det medvetet, vi var i vägen helt enkelt, säger en av cyklisterna till Barometern.

Bilisten misstänks för vårdslöshet i trafik.

TT/Aftonbladet

Publicerad: