Fem personer mördade av ensam gärningsman

NYHETER

Fem personer misstänks ha mördats i amerikanska Alabama.

Bland offren finns en gravid kvinna.

– Vi har en hemsk brottsplats här, säger distriktsåklagaren Ashley Rich.

På lördagseftermiddagen klev en kvinna in på polisstationen i Citronelle, i den amerikanska delstaten Alabama, och berättade att en person låg död utanför ett hus.

Polisen ryckte ut till adressen, ett hus inne i skogen där två vuxna syskon bor med sina två familjer. Direkt vid ankomsten hittade polisen en mördad man – vid en husrannsakan ytterligare fyra döda vuxna. En av dem en gravid kvinna.

– Jag har aldrig sett en brottsplats där fem personer brutalt och kallblodigt mördats, som de gjorts här. Vi har en hemsk brottsplats här och det kommer ta en lång tid att undersöka den, säger Ashley Rich.

En avskyvärd brottsplats

Minst ett av offren har skjutits ihjäl men polisen säger att mördaren haft ihjäl de fem personerna på flera olika sätt.

– Det är en väldigt, väldigt hemsk brottsplats. Avskyvärd är den, säger polischefen Shane Stringer.

I huset hittade polisen också en oskadd fyramånaders bebis, rapporterar BNO News.

Kan få dödsstraff

Ungefär samtidigt som kvinnan larmade polisen i Citronelle överlämnade sig 27-årige Derrick Dearman till polisen i Greene County i Mississippi och berättade om morden.

Under natten mot lördag hade någon från huset i Citronelle ringt 911 och larmat om att Derrick Dearman inkräktade på tomten, men när polisen kom fram var han borta. Dearman känner minst ett av offren, men fortfarande jobbar polisen med att reda ut varför han mördade de fem i huset.

Den misstänkta mördaren kommer att åtalas för sex mord, eftersom det ofödda barnet kommer att räknas, rapporterar Fox 10.

Sedan tidigare är han efterlyst för inbrott och han kommer nu att åtalas för sex fall av mord, eftersom det ofödda barnet kommer att räknas.

Om Dearman döms för morden kan han bli dömd till döden.

ARTIKELN HANDLAR OM

Alabama