Kristna har byggt en kopia av Noaks ark

1 av 7
NYHETER

155 meter lång och 850 miljoner kronor dyr.

Kristna har byggt en ark av bibliska proportioner i Kentucky.

Nu öppnar båten för allmänheten.

2010 sa den ideella kristna organisationen ”Answers in Genesis” att de skulle bygga en ark, och inte vilken ark som helst, utan Noaks ark.

Sex år senare är de klara med den 155 meter långa träbåten, som baseras på de bibliska historierna och som den kristna organisationen hävdar ägt rum.

”Vetenskapliga analfabeter”

De som varit emot 850 miljoner kronors-projektet säger att arken kommer att påverka vetenskaplig utbildning negativt och aldrig borde fått skattelättnader för att byggas.

– I grund och botten är denna båt en kyrka som uppfostrar vetenskapliga analfabeter till barn och ljuger för dem om vetenskap, säger Jim Helton, som bor ungefär en halvtimme från arken.

Ken Ham, ordförande i Answers in Genesis, är dock av en annan åsikt.

– Jag tror att det här kommer att vara en av de största kristna fenomenen som uppmärksammas från den här tiden i historien, säger han enligt nyhetsbyrån AP.

Ken Ham menar att arken, som byggts i Kentucky, står där som ett bevis på att historien från bibeln stämmer.

Har burar med djur i

Gruppen tror att gud skapade världen för omkring 6 000 år sedan, inklusive människor, dinosaurier och allt annat. Så dinosaurier skulle ha vandrat på jorden när den enorma flodvågen kom svepande. Vetenskapen har konstaterat att dinosaurierna dog ut ungefär 65 miljoner år innan de första människorna föddes.

Arken, som byggts enligt bibliska proportioner, kommer att öppnas för allmänheten under torsdagen. Inuti finns kopior av Noaks familj och rader med burar innehållande kopior av djur – och även dinosauriemodeller.

– Folk kommer att komma från hela världen, säger Ken Ham, som förväntar sig att arken får två miljoner besökare under sitt första år.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kristendom

USA