Trump till Bernie: Passa dig!

1 av 3
NYHETER

Donald Trump menar att Bernie Sanders skickar sina väljare för att störa på republikanens möten.

Nu hotar han med att svara med samma mynt:

– Bernie Sanders ljuger när han säger att hans upprorsmakare inte blivit tillsagda att gå till mina samlingar. Passa dig Bernie, annars kommer mina följare till dina möten, skriver Trump på Twitter.

Vid flera av Donald Trumps möten har det uppstått våldsamheter mellan motståndare och anhängare till den republikanske presidentkandidaten.

Så sent som under lördagen brottades en demonstrant ner i närheten av det podium som Donald Trump stod på efter att ha landat i Ohio för att hålla tal.

Trump har, som Aftonbladet igår kunde berätta, anklagats för att piska upp stämningen mellan politiska anhängare. Tidigare har han sagt att han ska betala rättegångskostnader för de anhängare som tar till våld mot demonstranter under hans möten.

Under söndagen skruvade han upp temperaturen ytterligare.

I ett meddelande på Twitter uppmanar presidentkandidaten att Bernie Sanders till försiktighet:

– Annars kommer mina följare till dina möten.

”Han ljuger”

På samma sätt pekar Trump ut den demokratiska kandidaten under en intervju med CNN på söndagsmorgonen.

– Jag kallar dem inte demonstranter, jag kallar dem ordningsstörare. Många av dem kommer från Bernie Sanders, vare sig han vill erkänna det eller inte. Säger han nej så ljuger han.

Sanders avsäger sig allt ansvar för att personer stört Trumps tal i Chicago i fredags, som ställdes in efter att protester brutit ut.

Den amerikanska sajten Politico skriver att det heller inte finns några bevis för att Sanders skulle ha skickat demonstranter, men att en oberoende grupp anhängare till honom tagit på sig del av ansvaret för att ha stoppat Trumps event.

Sanders menar istället att det är Trump som ljuger och att det är han som indirekt ligger bakom våldsamheterna, genom:

– Budskapet och tonläget när han pratar om att bära ut folk på bårar. När du ser människor på hans möten slå med knuten näve mot folk och sparka någon som ligger ner. Det här är en man som pratar om våld och då får man vad vi nu ser.

ARTIKELN HANDLAR OM