Hemlöse mannen hjälpte henne – nu får han sin belöning

1 av 2 | Foto: Nicole Sedgebeer tog en selfie tillsammans med hemlöse mannen Mark som hjälpte henne. Nu vill hon hjälpa honom.
NYHETER

Nicole Sedgebeers berättelse om hemlöse Mark som hjälpte henne när hon blev strandsatt i London har spridits över världen. Nu återgäldar hon hans goda gärning – genom att samla in pengar.

Det var den 4 mars som Nicole Sedgebeer, 21, blev strandsatt på järnvägsstationen Euston i London efter att ha missat sista tåget hem, skriver Daily Mail. Stationen var låst och hon var nära tårarna. Då träffade hon Mark, en hemlös man som tog med henne till ett nattöppet café och såg till att hon kom med rätt tåg hem nästa morgon.

När hon skrev om händelsen i ett inlägg på Facebook blev det snabbt viralt och delades nästan 19 000 gånger. Nicole bestämde sig för att ge något tillbaka till sin räddare och startade en insamling för Mark och andra hemlösa.

”Mark, du är en speciell man. Jag kommer aldrig att se ned på en hemlös person igen och jag vill göra något för att hjälpa Mark och alla andra hemlösa omkring Euston”, skriver hon på insamlingens hemsida.

Har samlat in 10 000 pund

Över 700 personer har donerat pengar och många hör av sig med stöttande meddelanden till Nicole och Mark. Hittills har insamlingen fått in nästan 10 000 pund, nära 120 000 svenska kronor, med hjälp av en crowdfunding-plattform.

”Mark förkroppsligar det bästa av mänskligheten. Han gjorde allt han kunde för att hjälpa mig, en fullständig främling, när hans verklighet är att människor går förbi honom varje dag utan att erbjuda honom hjälp”, skriver Nicole Sedgebeer.

ARTIKELN HANDLAR OM

London

Feelgood