Marica, 35, drog upp rekordtorsk på 38 kilo

1 av 2 | Foto: Johan Mikkelsen/Nordic Sea Angling
REKORDTORSK Marica Eriksson drog på söndagen upp en riktig baddare: 38 kilo torsk. Till höger i bild hennes pappa Mikke, som också var med på fisketuren.

avLinnea Carlén

NYHETER

Ingen annan än torsken torskade när Marica Eriksson från Uddevalla i går drog upp en monstertorsk på 38 kilo – och slog ett nära 50 år gammalt världsrekord.

Marica Eriksson, 35, skrev in sig bland världens bästa storfiskare när hon under en fisketur utanför Sørøya i Norge på söndagsmorgonen fick en rekordtorsk på kroken.

Den fina fångsten var nämligen så stor att hon slog det 46 år gamla världsrekordet i torskfiske för kvinnor. Dessutom var det världens största torsk att hittills fångas med spö, enligt fiskesajten Hooked.

– Det är absolut kul, säger en glad Marica Eriksson till norska Dagbladet.

– Jag kände att den var stor, men inte att den var så stor.

Som om det inte vore nog med fiskelycka fick även Maricas pappa och fiskekamrat, Mikke, upp en riktig bjässe. Om än på mer blygsamma 30 kilo.

Det kvinnliga världsrekordet på torsk sattes av Sophie Karwa i Massachusetts i USA 1970 och har fram tills nu legat på 36,7 kilo. Världsrekordet för herrar är sedan 2013 47 kilo och innehas av den tyske sportfiskaren Michael Eisele.

ARTIKELN HANDLAR OM

Fiske

Norge