Hunden dog i värmeböljan – nu vill ägaren varna andra

1 av 2 | Foto: Bilden av Henry som ägaren Courtney Rogers lade upp på Facebook.
NYHETER

Efter bara tio minuters promenad började den franska bulldogen Henry få svårt att andas. Till slut gick hans liv inte att rädda.

Nu vill matte Courtney Rogers varna andra.

– Jag tror inte alla förstår hur lätt det är för hundar att drabbas av värmeslag, säger hon till brittiska tidningen Mirror.

18-åriga Courtney Rogers var ute med sin mamma och deras två hundar i tisdags när värmerekordet för året slogs på flera håll i Storbritannien. I hemstaden Mortan nådde temperaturen över 30-gradersstrecket, och därför väntade de till sent på kvällen innan de gick ut med hundarna.

Den elvaårige franska bulldogen Henry började dock visa tecken på att han inte mådde bra redan efter tio minuters promenad. Han började flämta, få svårt att andas och lade sig ned i skuggan. De fick skjuts hem av en kompis men trots att han blev duschad med kallt vatten var symptomen kvar, skriver Mirror.

Varnar andra hundägare

På ett djursjukhus kunde veterinärer konstatera att Henry drabbats av värmeslag. Efter några timmar och flera anfall meddelade sjukhuset att Henry skulle vara tvungen att avlivas.

Courtney och hennes mamma är båda förtvivlade efter det som hänt. Samtidigt vill Courtney varna andra hundägare. Veterinärerna berättade att tre andra hundar gått samma öde till mötes bara i tisdags. I ett inlägg på Facebook uppmanar hon alla att hålla uppsikt över sina hundar och agera snabbt om de ser minsta tecken på att de påverkas negativt av värmen.

Om det blir extremt varmt, håll koll på era hundar. Särskilt om de är bulldogs, lite överviktiga eller har svårt med andningen. Om ni vill gå på promenad med dem i solen så var inte ute för länge och gå där det finns skugga som hunden kan vila i. Se till att de får dricka mycket vatten och inte blir för varma”, skriver hon i inlägget som delats nästan 20 000 gånger.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar