Sandra, 24, jagades av onanerande man

NYHETER

”Jag blev helt livrädd och fick fullständig panik”

Foto: ”Jag skakade som ett asplöv” berättar Sandra.

När Sandra skulle hem från jobbet i måndags cyklade en man i kapp henne och började onanera, skriver Metro.

– Jag blev helt livrädd och fick fullständig panik, säger hon till Aftonbladet.

Det var i måndags kväll när Sandra, 24, var på väg hem från jobbet som hon ser att bussen från Västerhaninge station, söder om Stockholm, inte skulle komma på ytterligare tjugo minuter. Då bestämmer hon sig för att ta en promenad hem – något hon nu önskar att hon inte gjort.

– När jag går förbi cykelställen ser jag en ung man som står där och håller på med en cykel. Jag tänker inte så mycket mer på det – förrän han cyklar ikapp mig och sedan cyklar precis intill, otäckt nära, berättar Sandra Wallo.

Cyklar ikapp henne och börjar onanera

Mannen sträcker sig då efter Sandra och tar på hennes rumpa. När Sandra försöker komma bort från honom cyklar han framför henne och blockerar vägen så att hon inte kan ta sig förbi. Han kliver av cykeln, drar ned byxorna och börjar onanera.

– Han signalerar att han vill att jag skulle gå ned på honom. Jag blev helt livrädd och fick fullständig panik.

Hon säger att någon slags överlevnadsinstinkt slog till och hon börjar skrika på mannen.

– Jag visste ju inte om han hade något slags tillhygge så jag försökte göra allt för att han inte skulle närma sig. Så jag skrek ”Dra åt helvete” och ”Är du helt skadad?”. Men han bara stod där och hånlog.

”Jag skulle ju bara hem från jobbet och sova”

Då tar Sandra till flykten och springer förbi honom. Mannen lämnar cykeln och springer efter henne, med byxorna halv nere och fortfarande hånflinandes. Längre fram ser Sandra en äldre man gå och den andra mannen måste sett det också för han slår av på takten.

– Jag skakade som ett asplöv. Och så snart jag kom till en lite tryggare plats ringde jag direkt till min mamma och till polisen.

På bara några minuter är båda på plats. Händelsen är polisanmäld och Sandra får åka med polisbilen för att leta efter mannen, utan resultat.

– Polisen tog det väldigt seriöst och det hjälpte mig verkligen. Även om jag inte direkt var beredd på att det här skulle hända – jag skulle ju bara hem från jobbet och sova.

”Hade tur i oturen”

Sandra säger att hon fortfarande inte smält incidenten.

– Efter allt man hör och läser i media om olika typer av sexuella övergrepp så blir man nojig – och så händer det här. Jag hade väl tur i oturen att jag inte blev våldtagen men det här var verkligen tillräckligt för att skrämma mig. Det är knappt man vågar gå ut längre.

Flera liknande fall i området

En vecka tidigare inträffade en liknande händelse i Nynäshamn och bara ett dygn efter den här incidenten inträffar ännu ett sexuellt ofredande i området. Då av en något äldre man som ska ha onanerat framför en 16-årig tjej. Signalementen som lämnats om de två männen ska inte stämma överrens.

– Man sökte med hund i området, men utan resultat. Det var ju sent, många är på semester och några vittnen finns ej, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen, till Mitt i Haninge.

ARTIKELN HANDLAR OM

Haninge

Stockholm