Här griper polisen in mot barnkalaset

Foto: Polisen
Polisen fick rycka när ett barnkalas spårade.

avMalin Wigen

NYHETER

Det är ingen lek att ha att göra med barn som ätit för mycket socker – därför är det bra att polisen kan ingripa när det spårar ur.

”Efter samtal med föräldrar och beslag av godis lugnade situationen dock ner sig”, skriver polisen i ett Facebookinlägg.

I fredags kallades polisen till en stökig fest i Vinnings i Lidköping. Men istället för att mötas av alkoholberusade festdeltagare var de påverkade av något helt annat, skriver polisen Västra Skaraborg på sin Facebooksida.

Det visade sig vara ett åttaårskalas som spårat ur p.g.a för högt sockerintag. Efter samtal med föräldrar och beslag av godis lugnade situationen dock ner sig”.

”Bra inslag för barnen”

Men i verkligheten gick den så kallade utryckningen inte riktigt till på det viset som det står beskrivet.

– Det var en patrull som var ute och de fick nys om att det var ett kalas, säger Andreas Wedebrand, ställföreträdande polisområdeschef i Skaraborg.

Poliserna ville helt enkelt göra något kul för barnen på kalaset. Enligt Andreas Wedebrand uppskattade barnen polisens besök.

– Det var ett bra inslag för barnen, säger han och tillägger:

– Ingen greps.

Polisens inlägg har roat tusentals, vilket var meningen då det var ett humoristiskt inslag, menar han. Det har dock väckt en diskussion kring sockerintaget bland kommentarerna. Men Andreas Wedebrand kan lugna alla oroliga:

– I det här fallet så rörde det sig inte om någon sockerberusning.

ARTIKELN HANDLAR OM