Sundsvall

Nu får Danielle bada igen – 65 000 kronor har samlats in

Av: 

Frasse Levinsson

NYHETER

Danielle Engströms pool blev sönderskuren för andra sommaren i rad.

Nu har människor från hela Sverige samlat in 65 000 kronor till en ny pool, skriver Sundsvalls Tidning.

– Man blir alldeles varm, säger Danielles assistent Carola Henriksson till Aftonbladet.

Tidigare i veckan rapporterade Aftonbladet om Danielle Engström, 28, från Essvik i Sundsvall. Danielle har autism och älskar att bada. På sommaren badar han sin pool i trädgården varje dag. Men den här sommaren, precis som förra sommaren, smög sig någon in i trädgården och skar sönder poolen.

”Alla vill hjälpa till”

Danielle blev helt förkrossad av att inte kunna bada mer. Men efter att flera svenska tidningar och tv-kanaler uppmärksammade händelsen började människor från hela landet höra av sig familjen.

– Det har smsats och ringts hela tiden. Alla vill hjälpa till. Bara jag har fått 70-80 samtal. Folk har ringt till Dannes telefon och till hans föräldrar, säger Danielles assistent Carola Henriksson.

Tusentals människor har engagerat sig. På bara några dagar har 65 000 kronor samlats in genom en insamling som Fredrik Hallstensson, ordförande i Göran Melins insamlingsstiftelse, har startat.

– Det är helt fantastiskt, jag har aldrig varit med om något liknande. När vi gör lokala insamlingar så brukar vi få in ett par tusen. Det här slår allt, säger han till Sundsvalls Tidning.

Nu är det helt klart att Danielle får en ny pool. Den ska börja byggas redan nästa vecka.

– I dag har det varit jättevarmt. Danne förstår inte riktigt att han inte kan bada så han tycker det är konstigt. Men nu när det gick så här bra går det nog fort med den nya poolen, säger Carola.

”Man blir alldeles varm”

Carola är noga med att poängtera att syftet med att berätta om vad som hänt med Danielles pool inte var att folk skulle samla in pengar.

– Danne ville berätta om hur han hade blivit drabbad för andra året. Det här var inte alls meningen, säger hon.

Men hon är överväldigad av hur många det är som har velat hjälpa till.

– Man blir alldeles varm. Man läser om så mycket elände i tidningarna. Allt hat mot människor, invandrare till exempel. Och så finns det så fina människor överallt, säger hon.

ANNONS

Köp den populära muminmuggen Fiske till rabatterat pris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert:

LÄS VIDARE

Badälskaren Danielles pool blev sönderskuren

ÄMNEN I ARTIKELN

Sundsvall