Tandläkaren som dödade lejonet Cecil utsatt för brott

avNiklas Eriksson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Bryan Orford/YouTube
Lejonet Cecil hittades brutalt dödad.

Walter Palmer från Florida var förra årets mest omskrivne tandläkare efter att han skjutit lejonet Cecil i Afrika.

Nu är han i nyhetsflödet igen – som brottsoffer.

26-årige Andrew Derwin stal och kraschade jägarens båt.

Den 6 juli ifjol spårade den amerikanske tandläkaren Walter Palmer med hjälp av lokala guider upp lejonet Cecil i den zimbabwiska nationalparken Hwange.

Efter att ha misslyckats med att fälla nationalparkens stolthet med pil följde sällskapet efter den skadade Cecil i 40 timmar innan de hittade lejonet, dödade det med gevär och flådde kroppen.

Palmer ska ha betalat 400 000 kronor för att fälla Cecil.

När historien blev känd spreds nyheten över hela världen och tandläkaren från Florida blev en av förra sommarens mest omskrivna personer, och mest avskydda.

Nu har han hamnat i nyhetsflödet igen. Men den här gången som brottsoffer.

Walter Palmers båt har nämligen blivit stulen och kraschad i söndags. Anthony Derwin, 26, sitter gripen misstänkt för båtstölden som slutade med att han körde in i ön Marco Island i Florida, skriver Naples News.

Derwin, som uppges vara Palmers granne, ska ha stulit nycklarna till båten från Palmers hem och sedan gett sig ut på en vansinnesfärd. Med på resan fanns också en vän till 26-åringen som ska ha skadats svårt i kraschen.

Palmers båt uppges ha varit värd över en halv miljon kronor, enligt Naples News.

Walter Palmer utsattes också för brott ifjol kort efter att historien om att han dödat lejonet Cecil spreds över världen. Då vandaliserades hans hem och någon hade bland annat sprejat orden ”Lejonmördare” på fasaden.

Publicerad: