Aftonbladets läsare skänkte miljonbelopp till Malawi

1 av 2 | Foto: Lucia Battio förlorade sin son kvällen innan den här bilden togs.
NYHETER

Aftonbladet uppmuntrade sina läsare att skänka pengar till Malawi.

Nu har läsarna samlat in över en miljon kronor.

– Vi har sett ett fantastiskt gensvar från Aftonbladets läsare, säger Katinka Lindholm, generalsekreterare för Sverige för UNHCR.

Nyligen reste Aftonbladets reporter Erik Wiman och fotograf Magnus Wennman till Malawi för att skildra situationen i ett av världens fattigaste länder. De träffade bland andra Fadweck Gofrey, som lever under ständigt dödshot på grund av att han är född med albinism, och Lucia Battio som tvingades begrava sin nio månader gamla son som dog hungrig och svårt undernärd.

Uppmuntrade läsarna

I samband med reportaget uppmuntrade Aftonbladet sina läsare att donera pengar till FN:s flyktingorgan UNHCR. UNHCR ser till att människor som flytt till Malawi från våldsamheterna i Moçambique och andra delar av Afrika får tak över huvudet, mat, vatten, sjukvård och att barnen får gå i skolan igen.

”Ett fantastiskt gensvar”

Nu meddelar UNHCR att Aftonbladets läsare har samlat i 1 243 826 kronor till människorna i Malawi.

– Vi har sett ett fantastiskt gensvar från Aftonbladets läsare och är så glada över engagemanget för att hjälpa drabbade barn och deras familjer i Malawi, säger Katinka Lindholm, generalsekreterare för Sverige för UNHCR.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malawi

UNHCR