Hyresvärden renoverade – då föll Elins tak in

1 av 3 | Foto: ”Jag blev helt chockad” säger Elin som synen som mötte henne.
NYHETER

När hyresvärden renoverade lägenheten ovanför Elin ramlade plötsligt hennes tak in, skriver Eskilstunakuriren.

– Man borde kanske få lite information om att man kan få taket i huvudet, säger hon till Aftonbladet.

Hemma hos Elin Eklund i Eskilstuna är hyresvärden i full färd med att renovera lägenheten precis ovanför henne. Det vibrerar en hel del i badrummet och i fredags hade hon precis rensat ut det porslin som fallit i handfatet och gått sönder när det plötsligt hördes världens krasch. Hon rusade tillbaka in i badrummet i tron om att spegeln rasat i backen – och möttes av ett hål i taket.

– Precis ovanför handfatet hade en del av taket rasat in. Där var ett stort hål upp till grannen. Jag blev helt chockad, berättar hon för Aftonbladet.

Kunde fått taket i huvudet

Hon sprang då upp en våning och möttes av en lika förvånad hantverkare.

– Han sa att han trodde att golvet skulle vara minst 10 centimeter tjockt när det visade sig att det bara var 5 centimeter. Då fick jag lite panik, det jag hunnit kolla upp visar att det inte borde vara en godkänd tjocklek.

Enligt Boverkets byggregler regleras dock inte just tjocklek på golv i våtrum utan det ställs funktionskrav på hur man ska bygga för att undvika fuktskador.

Men när Elin så kontaktade hyresvärden försökte hon lugna henne:

– Hon sa då: ”det här har hänt på flera ställen”. Då tänkte jag att om det nu hänt flera gånger borde man kanske få lite information om att man kan få taket i huvudet.

Hyresvärden: ”Det har hänt förut”

Det är Viktoria Park Förvaltning som ansvarar för huset och till Eskilstunakuriren säger Fredrik Åberg, en av två områdeschefer i Eskilstuna, att han inte känner till fallet, men menar att det kan bero på att det inträffat i det område hans kollega ansvarar för. Däremot känner han till att det hänt tidigare.

– Ja absolut. Ja det har hänt tidigare. Vi har varit i kontakt med entreprenören nu och man säkrar upp det genom att man sätter upp en skiva på våningen under så att det inte ska hända, säger han till Eskilstunakuriren.

På frågan om renoveringarna verkligen borde genomföras om de får taken att ramla in blir svaret ja.

– Ja, absolut. Det måste man göra om det är en vattenskada till exempel.

Inga åtgärder än

Än har dock inga åtgärder satts in och senast i morse trillade det ned smulor då taket långsamt vittrar sönder kring hålet. Elin säger att hon inte är i badrummet mer än absolut nödvändigt.

– Där ska man både försöka duscha och gå på toaletten med ett hål i taket. Som tur är kan jag gå till min moster som bor intill och låna duschen där.

ARTIKELN HANDLAR OM

Eskilstuna