Så ska han Trumpifiera partikonventet

1 av 2
NYHETER

Han har struntat i god sed och i stället gjort som han velat under primärvalet.

Nu tänker miljardären Trumpifiera republikanernas konvent.

– Det är en enorm tv-produktion och han är en tv-stjärna, säger en källa inom Trumplägret.

Republikanernas konvent i Cleveland, Ohio, i mitten av juli har under hela primärvalet spåtts bli något i hästväg. Men i stället för en splittrad kandidatomröstning med allt vad det inneburit i form av rävspel och nagelfarande av regelverket anländer nu Donald Trump som ensam kandidat.

Talar alla kvällar

Och väntas ställa hela konceptet för partiets konvent på ända med ännu en Trumpshow, skriver Politico.

– Det här är en del av politiken som han naturligtvis njuter av och han vill kontrollera situationen till 100 procent. Det här är en enorm tv-produktion och han är en tv-stjärna, säger en källa i Trumps-läger till Politico.

Till exempel uppges Trump bryta traditionen med olika huvudtalare under konventets fyra kvällar och att det avslutas med presidentkandidaten. I stället tänker han tala alla fyra kvällar.

”Skapa spänning”

Donald Trump uppges också stå för det nyskapande draget att presentera sin vicepresident under konventet snarare än innan, vilket är brukligt. Miljardären sägs dessutom planera att presentera hela sin regeringen redan under mötesdagarna i Cleveland.

Något som ofta sker efter presidenten är vald.

– Att berätta vem som blir vicepresidentkandidat innan konventet vore som att avslöja vem som vinner ”Celebrity apprentice” innan finalavsnittet sänts, säger en källa inom Trumpsläger.

– Det här är ett av få tillfällen att skapa spänning och drama i hela showen. Och du kan lita på att herr Trump förstår det och tänker få ut max av den chansen.

Mångmiljonpublik

Konventet beskrivs som en unik chans att nå mångmiljonpublik genom nyhetskanalernas bevakning som Trumplägret utgår från kommer vara mer intensivt om miljardären själv håller i taktpinnen alla fyra dagar, enligt Politicos källor.

– Vi är förbi den tid då vi kunde se det genom en Cspan-lins (Ungefär SVT Forum), nu måste vi se på det mer på det sätt som tv-nätverken sänder och bevakar från ett OS eller som en dokusåpa, säger republikanske mediestrategen Kevin Madden till Politico.

– Något som varit unikt med Trumps kampanj är hur kandidaten har en egen förmåga att skapa spänning och sätta hela nyhetsagendan med en enda tweet.

ARTIKELN HANDLAR OM