Brevbärarens ”arga” lapp till klösande katten Ester

NYHETER

Matte: ”Hon som är så lugn annars”

1 av 3 | Foto: Här är lappen som Åsa fick i sin brevlåda.

”Jag blir ogärna klöst på arbetstid”. Så står det i den ”arga” lappen som Åsa Norrby fick i sin brevlåda. Lappen var signerad av brevbäraren. Anledningen? Åsas ena katt har för vana att sticka ut tassarna genom brevinkastet när posten kommer.

Åsa Norrby i Sundbyberg i Stockholm har två katter, Ester och Torkel. Båda katterna är lugna och sansade, bara det att Ester verkar gilla att busa med brevbäraren. I fredags fick nämligen Åsa en liten lapp tillsammans med posten.

”Hon gillar att sitta vid dörren”

”Ni har en katt som gärna sticker upp sin tass genom lådan när jag kommer med posten. Åtgärda detta då jag ogärna blir klöst på arbetstid. /Brevbäraren”, står det på lappen. Till en början förstod inte Åsa vem av de två syskonen som var boven.

– Jag hade ingen aning om det här, jag är aldrig hemma på dagarna när brevbäraren kommer. Men nu har jag mina aningar om vem det är, Ester gillar nämligen att sitta vid dörren när jag är hemma. Jag har haft katter i 20 år men har aldrig varit med om något liknande, säger Åsa till Aftonbladet.

Fixat alternativ brevlåda

Åsa vill inte att brevbäraren ska fara illa på grund av Ester, så hon satte upp några alternativ på utsidan av dörren till brevbäraren.

– Jag skrev en lapp där jag tackade för informationen, det är klart han inte ska bli klöst. Sedan satte jag upp en blomspruta som han kan använda på Ester och en påse där han kan lägga posten om han inte vågar sträcka sig ned i brevlådan. När jag kom hem i måndags låg posten i påsen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sundbyberg

Stockholm

Katter