Obama förutspår nästa president

NYHETER

Vem som blir USA:s nästa president? Det vet ingen, menar president Barack Obama.

– Det är ren gissning vilken kvinna som står här nästa år, sa han kryptiskt vid lördagens ”White house correspondents dinner”.

På lördagskvällen hölls den årliga middagen med den amerikanska presidenten och WHCA, White House Correspondents association, en organisation för de reportrar som rapporterar från Vita huset i Washington, DC. Vid middagen, även kallad White house correspondents dinner, höll president Barack Obama sitt traditionsenliga tal, där han passade på att prata om framtiden.

– Nästa år vid den här tiden kommer någon annan stå här på exakt den här punkten, sa han.

– Det är ren gissning vilken kvinna det kommer att bli.

”Hillary är som en gammal släkting som skaffar facebook”

Tidigare har Obama varit förhållandevis neutral till de demokratiska kandidaterna, men frågan är om hans sympatier inte lyste igenom i går. Samtidigt skämtade han gärna på Hillary Clintons bekostnad.

– Jag har sagt hur mycket jag beundrar Hillarys tuffhet, intelligens och hennes erfarenhet. Men man måste erkänna att när Hillary försöker locka unga röster är det som när en släkting skaffar Facebook: ”Kära USA, fick ni min puff? Dyker den upp på din vägg? Jag är inte säker på att jag gör rätt här.”

”Bara nio månader kvar, älskling”

Obama fortsatte att skämta om sin sista tid i vita huset.

– Det är blandade känslor. Ni kanske har hört att någon försökte klättra över staketet till Vita huset förra veckan? Jag måste berömma Secret Service. De fick tag på Michelle och tog tillbaka henne. Bara nio månader kvar, älskling.

Drev även med Trump

Även presidentaspiranten Donald Trump, som själv inte var på plats, blev föremål för Obamas skämt.

– Jag är lite sårad att han inte är här. Vi hade så kul sist, sade Obama.

På 2011 års middag visade Obama visade ett klipp från Lejonkungen – som han hävdade var en förlossningsvideo – efter en lång rad anklagelser från Trump om att Obama inte skulle vara född i USA.

ARTIKELN HANDLAR OM