Storbritanniens värsta pedofil – 30-åring dömd till 22 livstidsstraff

1 av 2 | Foto: Richard Huckle.
NYHETER

Så här kan ondskan också se ut.

Richard Huckle, 30, utgav sig för att vara hjälparbetare – men i själva verket var han i Malaysia för att utnyttja de fattiga barnen sexuellt.

Under nio år förgrep han sig på upp emot 200 barn, den yngsta bara ett halvår.

Nu har Storbritanniens värsta pedofil genom tiderna dömts till 22 livstidsstraff – men kan söka nåd redan om 25 år.

Han utgav sig för att vara människovän.

Han arbetade som volontär och engelskalärare i de allra fattigaste områdena i Malaysias huvudstad Kuala Lumpur.

Och hans plan var raffinerad:

I den kambodjanska familj han levt med tidigare utnyttjade han fyra av barnen, alla flickor. en av dem skulle han gifta sig med så snart hon fyllde 18 år.

"Jag har känt henne sedan hon var sju och jag kan påverka hennes unga sinne för att forma henne till den perfekta frun. Min ambition, när vi väl är gifta, är att vår familj ska bli fosterföräldrar för barn, på kort eller lång sikt."

Systematiskt utnyttjande

Så skrev Richard Huckle, som också utgav sig för att vara frilansfotograf, till de 7 000 andra medlemmarna i pedofilnätverket på internet, skriver The Telegraph

Omfattningen av den unge brittens systematiska utnyttjande av de allra fattigaste och mest utsatta barnen är i det närmaste ofattbar.

Många skulle nog säga att den unge, magerlagde britten från ett vanligt medelklasshem i Kent personifierar ondskan själv.

Som en kvinna skrek i rättssalen, innan Richard Tuckley fördes bort:

– Tusen dödar räcker inte för dig.

Hans brott väcker sådan sorg och avsky att till och med hans föräldrar har tagit avstånd ifrån honom – när han erkände för dem vad han gjort bad de polisen ta bort honom ur deras åsyn

Under nio år kretsade hans liv helt och hållet kring att locka till sig barnen och utnyttja dem sexuellt, under förevändning att han skulle hjälpa dem till ett bättre liv.

– Ditt liv kretsade kring dina sexuella aktiviteter med små barn. Dina förvrängda tankar om respekt för barn är djupt rotade. Ditt självbedrägeri vet inga gränser, sa domaren Peter Rock, när han på måndag förmiddag förkunnade domen:

Skulle fira jul hemma

22 livstidsstraff för 71 sexuella övergrepp, däribland våldtäkt, på 23 barn, såväl flickor som pojkar, mellan ett halvt och tolv år.

Men domen låter värre än den är: de 22 livstidsstraffen avtjänas parallellt och tidigast – eller redan, beroende på hur man vill se det – om 25 år, kan han söka nåd.

Övergreppen ska ha skett mellan år 2006 och 2014, när Richard Huckle greps på flygplatsen i Storbritannien, på väg hem för att fira jul med sina föräldrar.

Han har erkänt övergreppen – men det är bara de barn man har lyckats identifiera.

Hans offer är i själva verket många fler.

I hans dator hittades 20 000 bilder och videofilmer på sexövergrepp mot barn i krypterade filer - några har polisen ännu inte lyckats öppna.

I den liggare han själv förde över sina "troféer" har han detaljerat beskrivit övergrepp på 191 barn, men eftersom det inte fanns bildbevis på alla har han inte kunnat åtalas för alla fall.

På nätet, i den mörka, anonyma värld som kallas "dark net", har Richard Huckle skrutit om sina bedrifter och gett andra pedofiler råd om hur de ska finna lyckan:

"Fattiga utarmade barn är definitivt mycket lättare att förföra än medelklassbarn i västvärlden."

Skrev handbok för pedofiler

Om ett av sina offer skrev han:

"Jag har vunnit jackpot, en treårig flicka, lika lojal mot mig som en hund och ingen verkar bry sig."

Innan han publicerade bilder på flickan startade han till och med en insamling.

Han publicerade också, i slutna chatrum, en 60-sidig handbok för pedofiler, "En "barnälskarguide", med titeln "Pedofiler & fattigdom" – ett verkligt ont dokument, enligt domaren, Peter Rock. 

Men det var också Richard Huckle aktiviteter på nätet som till sist ledde polisen på spåret, efter ett tips från Australien.

I rätten har han uttryckt djup ånger, skriver Daily Mail.

I ett brev, uppläst av hans försvarsadvokat, säger sig Richard Huckle nu inse omfattningen av den skada han åstadkommit.

"Ingen äkta ånger"

"Jag missbedömde totalt känslorna jag fick från de här barnen", skriver han och hoppas att det finns hjälp att få för hans offer och det "avskyvärda beteende" han utsatt dem för.

"Jag är öppen och villig att bli rehabiliterad från det här syndiga beteendet".

Men domaren Peter Rock ställde sig kallsinnig tlll hans ånger.

– Hade du inte gripits, hade du planerat att fortsätta samma livsstil och använda dig av den expertis som du var så mån om att visa upp och dela med andra förövare och fortsätta ditt sexuella utnyttjande av barnen i de här miljöerna, sa domaren.

– Det finns ingen äkta ånger i det här fallet.

ARTIKELN HANDLAR OM